Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Γάλα, φρούτα και λαχανικά διανέμονται στους μαθητές χάρη σε πρόγραμμα της ΕΕ
Γάλα, φρούτα και λαχανικά διανέμονται στους μαθητές χάρη σε πρόγραμμα της ΕΕ

Γάλα, φρούτα και λαχανικά διανέμονται στους μαθητές χάρη σε πρόγραμμα της ΕΕ

Με την ένρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αρχίζει και πάλι το πρόγραμμα της για φρούτα, λαχανικά και στα σχολεία των συμμετεχουσών χωρών της για τη σχολική χρονιά 2019-2020.
Το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία έχει ως στόχο να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και την ισορροπημένη δίαιτα με τη διανομή φρούτων, και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη και την καλή διατροφή.
Τη σχολική χρονιά 2017-2018, πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά ωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα, δηλαδή το 20 % των παιδιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν δήλωσε: «Είναι σημαντική η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία. Χάρη στο πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία, οι νεαροί μας πολίτες, αφενός, θα απολαμβάνουν ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα και, αφετέρου, θα μάθουν για τη διατροφή, τη , την παρ τροφίμων και τη σκληρή δουλειά που αυτές συνεπάγονται
Κάθε σχολική χρονιά διατίθενται στο πρόγραμμα συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ. Για τη σχολική χρονιά 2019-2020, έχουν δεσμευθεί 145 εκατομμύρια ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 105 εκατομμύρια ευρώ για και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλο που η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ επέλεξαν να συμμετέχουν είτε σε ένα τμήμα είτε στο σύνολο του προγράμματος.
Τον Μάρτιο του 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε και εξέδωσε τις εθνικές κατανομές για τις χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά. Οι χώρες μπορούν επίσης να συμπληρώνουν την ενίσχυση της ΕΕ με εθνικά κονδύλια.
Τα κράτη μέλη αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίον θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, για παράδειγμα, τον τύπο προϊόντων που θα λάβουν τα παιδιά ή το θέμα των εκπαιδευτικών μέτρων που θα εφαρμόσουν.
Η επιλογή όμως των προϊόντων προς διανομή πρέπει να βασίζεται σε παράγοντες υγείας, περιβάλλοντος, εποχικότητας, διαθεσιμότητας και ποικιλίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση