Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Φιλ. Κωνσταντινίδης: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς ελλείψεις
Φιλ. Κωνσταντινίδης: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς ελλείψεις

Φιλ. Κωνσταντινίδης: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς ελλείψεις

Θετικός  στο άνοιγμ των σχολείων είνι  ο διευθυντής του 20ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου και αιρετός, μέλος του ΠΥΣ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, όμως τονίζει ότι θα πρέπει μέχρι το άνοιγμά τους να έχει επιλυθεί μία σειρά θεμάτων, όπως η πρόσληψη καθαριστριών, ο αριθμός των ών ανά τμήμα και πολλές οδηγίες για τη σωστή λειτουργία τους,  ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα,γεγονός που θα σταματούσε την εκπαιδευτική διαδικασία.

“Μέχρι σήμερα τα  μας  δεν έχουν καθαρίστριες. Πως θα ξεκινήσουν 7 του μήνα όταν το δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία για την πρόσληψη των καθαριστριών. Επιπλέον έχουμε πολλούς ές σε μία τάξη, πάνω από 17 σίγουρα, σε όλα τα δημοτικά σχολεία του κέντρου.Οι αίθουσες και οι δομές στην Α'θμια Εκπαίδευση είναι μικρές. Δεν μπορεί να υπάρξει η απόσταση του 1,5 μέτρου που μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι απαιτείται για να λειτουργήσει ένα τμήμα. Υπάρχουν ερωτηματικά” εξηγεί.

Επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ανοίξουν τα σχολεία,  αλλά με για παιδιά και εκπαιδευτικούς. “Ανησυχούμε αν συμβεί κάτι και σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία. Πρέπει  να λάβουμε τα απαραίτητα για να μην συμβεί αυτό. Εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση, για τον  τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε ως εκπαιδευτικοί. Μόνο ό,τι γνωρίζουμε από τα και τη συνέντευξη της κας υπουργού Παιδείας. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο με τους εκπαιδευτικούς να εμφανίζονται στις θέσεις τους και τα παιδιά τα περιμένουμε ή 7 η 14 Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε στο μεσοδιάστημα να έλθουν σχετικές οδηγίες”ανέφερε χαρακτηριστικά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση