Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ευρωπαϊκή μαθητική συνεργασία για το σπίτι του μέλλοντος
Ευρωπαϊκή μαθητική συνεργασία για το σπίτι του μέλλοντος

Ευρωπαϊκή μαθητική συνεργασία για το σπίτι του μέλλοντος

Στο Βόλο βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα μαθητές και καθηγητές από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, που συνεργάζονται στο πρόγραμμα digital home, με στόχο τη δημιουργία του σπιτιού του μέλλοντος που θα είναι πλήρως δικτυωμένο και θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθεί και να κάνει ενέργειες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ο Ηλίας Οικονόμου υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανέφερε ότι η δράση αφορά ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας z-wave, που ουσιαστικά είναι η τεχνολογία πίσω από την ασύρματη σύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας κλπ. Το πρόγραμμα ονομάζεται digital home και συμπράττουν καθηγητές και μαθητές από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στήθηκαν τέσσερις πίνακες, όπου έχουν τοποθετηθεί τα εξαρτήματα και σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος και να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.

Σύμφωνα με την τεχνολογία internet of  things κάποιος μπορεί να ελέγξει μέσω του κινητού του τηλεφώνου το σπίτι του, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με το να συνδεθούν και να αλληλεπιδρούν διάφορες συσκευές. Για παράδειγμα είπε ότι αν βάλουμε έναν αισθητήρα βροχής ή έναν αισθητήρα αέρα, μπορεί να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει μια τέντα αντίστοιχα.

Ο καθηγητής είπε ότι ένας αισθητήρας μπορεί να «βλέπει» τα τρόφιμα στο ψυγείο και να παραγγέλνει στο σούπερ μάρκετ, ή να παραγγέλνει το πετρέλαιο, χωρίς παρέμβαση του ανθρώπου, ή να «διαβάζει» πότε πέφτει η θερμοκρασία και να ανάβει το καλοριφέρ.

«Πρόκειται για το επόμενο βήμα από το απλό που κάναμε να βάλουμε το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο και γίνεται από απόσταση», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από την Ισπανία, που είναι συντονιστής του προγράμματος, τη Γερμανία και την Ιταλία, οι οποίοι βρίσκονται στο Βόλο εδώ και μια εβδομάδα και σήμερα θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

??????????

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκλεβαν κλουβιά με πουλιά και συνελήφθησαν #κλοπή #ληστεία - https://t.co/QimXFPSdd0 -

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση