Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για τα σχολεία της Θεσσαλίας
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για  τα σχολεία της Θεσσαλίας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για τα σχολεία της Θεσσαλίας

Ενισχύεται η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με την Θεσσαλίας, στον τομέα της εκπαίδευσης μαθητών όλων των βαθμίδων, στην τεχνολογία και τις δεξιότητες προγραμματισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η επικοινωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών KarlHeinz Lambertz με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των σχολείων της Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 έως 20 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης.

«Για να γίνει η Ευρώπη πιο , πρέπει να καλλιεργήσουμε τη συμμετοχή και να χτίσουμε συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να γίνουν δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου και όχι μόνο παθητικοί καταναλωτές των ψηφιακών υπηρεσιών» επεσήμανε ο κ. Lambertz.

Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, καλεί μαθητές και δάσκαλους να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, προκειμένου να ανακαλύψουν τη χαρά της ψηφιακής δημιουργικότητας και τονίζει: «Ο προγραμματισμός βοηθάει στην δεξιοτήτων, όπως είναι η υπολογιστική σκέψη, η και η ομαδική εργασία, δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, συνάδει με το στρατηγικό μας σχέδιο Digital Thessaly για εκπαίδευση στο ψηφιακό μάρκετινγκ, τη νέα συνεργασία της Google με την Θεσσαλίας προκειμένου να ενισχυθούν οι νέων επιχειρηματιών αλλά και τη δημιουργία Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, βασικός άξονας του οποίου είναι η ψηφιακή ανταγωνιστικότητα στην και την κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός.

Συμμετέχουν 70 χώρες

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη , την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 από τους νεαρούς συμβούλους για το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη, με σκοπό την κατανόηση του κόσμου που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας. Το 2017, περίπου 1,2 εκατομμύριο άτομα σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Επιπλέον, 1,3 εκατομμύριο συμμετείχαν στην Αφρικανική Εβδομάδα Προγραμματισμού. Το 2018 η συμμετοχή άγγιξε τα 2,7 εκατομμύρια άτομα σε περισσότερες από 70 χώρες. Ο στόχος είναι η πρωτοβουλία να φτάσει στο 50% όλων των σχολείων στην Ευρώπη έως το 2020. Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού διαχειρίζονται εθελοντές. Ένας ή περισσότεροι Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού συντονίζουν την πρωτοβουλία στις χώρες τους, όμως μπορεί ο καθένας να διοργανώσει τη δική του δραστηριότητα και να την προσθέσει στον χάρτη του ιστότοπου codeweek.eu. ή να μάθει περισσότερα μέσω της ειδικής ιστοσελίδαςγια τους δασκάλους CodeWeek.eu/Schools.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση