Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης του Βόλου συμμετέχει σε  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ka1 με τίτλο ‘'Πρόληψη Επικίνδυνων Συμπεριφορών στους Νέους''. βασισμένη στο πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων Π &Α. Κυριακού, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει διδασκαλία στο δημοτικό Ceip Cervantes στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η δράση Κα1 αφορά τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε άλλη χ και υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά. Βασικός στόχος του προγράμματος μας είναι η θωράκιση του ψυχισμού και του χαρακτήρα των μαθητών μας, ώστε να μεταβούν στην ενήλικη ζωή τους ομαλά και χωρίς την ανάπτυξη επικίνδυνων συμπεριφορών για τους ίδιους και για την οικογένειά τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος, ο διευθυντής του υ Ευστάθιος Σιάτρας και η καθηγήτρια της  αγγλικής γλώσσας Τζιντζίδου Ελένη, μετέβησαν στο σχολείο Ceip Cervantes για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το αντίστοιχο πρόγραμμα της Ισπανίας με τίτλο, ‘'Εργαλεία που Προωθούν την  Υπευθυνότητα.'' Συγκεκριμένα οι δύο έδωσαν ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών με συμβουλές για τους μαθητές και για τους γονείς τους, παρουσίασαν δράσεις που αφορούσαν στην κριτική σκέψη και στις υπεύθυνες αποφάσεις  κι εκτός αυτού λειτουργώντας  κι  ως πρεσβευτές της όμορφης πόλης μας μοίρασαν φυλ για την πόλη του Βόλου.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος επίσης είναι:

Η βελτίωση της επικοινωνιακής προσέγγισης.

Η χρήση νέων τεχνολογιών.

Η ανταλλαγή ενδιαφερουσών δραστηριοτήτων μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.

Η γνωριμία με τον πολιτισμό του εταίρου σχολείου.

Ας σημειωθεί ότι τη τελευταία δεκαετία το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα Comenius, ένα + ka2 και τρία προγράμματα Erasmus + ka1. Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν σ' αυτές τις κινητικότητες συνέβαλαν  στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και  ωφέλησαν τόσο το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όσο  και την τοπική , ανοίγοντας  τους ορίζοντες  στην εκπαιδευτική πρακτική και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

 

 

 

.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση