Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ευρωπαϊκές δράσεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Το 15ο Δημοτικό της πόλης του Βόλου συμμετέχει σε  Ευρωπαϊκό Erasmus+ ka1 με τίτλο ‘’Πρόληψη Επικίνδυνων Συμπεριφορών στους Νέους’’. Δράση βασισμένη στο Youth Power της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων Π &Α. Κυριακού, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει διδασκαλία στο δημοτικό Ceip Cervantes στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η δράση Κα1 αφορά τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε άλλη χώρα και υλοποιείται την τρέχουσα . Βασικός στόχος του προγράμματος μας είναι η θωράκιση του ψυχισμού και του χαρακτήρα των μαθητών μας, ώστε να μεταβούν στην ενήλικη ζωή τους ομαλά και χωρίς την ανάπτυξη επικίνδυνων συμπεριφορών για τους ίδιους και για την οικογένειά τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος, ο διευθυντής του σχολείου Ευστάθιος Σιάτρας και η καθηγήτρια της  αγγλικής γλώσσας Τζιντζίδου Ελένη, μετέβησαν στο σχολείο Ceip Cervantes για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το αντίστοιχο της Ισπανίας με τίτλο, ‘’Εργαλεία που Προωθούν την  Υπευθυνότητα.’’ Συγκεκριμένα οι δύο εκπαιδευτικοί έδωσαν ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών με συμβουλές για τους και για τους γονείς τους, παρουσίασαν δράσεις που αφορούσαν στην κριτική και στις υπεύθυνες αποφάσεις  κι εκτός αυτού λειτουργώντας  κι  ως πρεσβευτές της όμορφης πόλης μας μοίρασαν φυλλάδια για την πόλη του Βόλου.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος επίσης είναι:

Η βελτίωση της επικοινωνιακής προσέγγισης.

Η χρήση νέων τεχνολογιών.

Η ανταλλαγή ενδιαφερουσών δραστηριοτήτων μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.

Η γνωριμία με τον πολιτισμό του εταίρου σχολείου.

Ας σημειωθεί ότι τη τελευταία δεκαετία το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα Comenius, ένα πρόγραμμα Erasmus+ ka2 και τρία προγράμματα Erasmus + ka1. Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν σ’ αυτές τις κινητικότητες συνέβαλαν  στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και  ωφέλησαν τόσο το σχολείο, τους και τους εκπαιδευτικούς όσο  και την τοπική κοινωνία, ανοίγοντας  τους ορίζοντες  στην εκπαιδευτική και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

 

 

 

.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση