Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν, σε εθνικό επίπεδο, οι για αποφοίτους Δημοτικού και για αποφοίτους Γυμνασίου.

Η επιλογή των σχολείων έγινε με τη μαθηματική μέθοδο της στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Στο δείγμα συμμετέχουν
περίπου 6.000 μαθητές Γυμνασίων της επικράτειας.

Τα Γυμνάσια της Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος είναι τα: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ.

Πρόκειται για εξετάσεις που διοργανώνονται για πρώτη φορά στην μας με σκοπό την εξαγωγή αξιόλογων συμπερασμάτων σχετικά με την υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών και το βαθμό που επιτυγχάνονται τα προσδοκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί καινοτομία για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, διότι το Υπουργείο Παιδείας θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πορίσματα της πανελλαδικής αυτής διαδικασίας, ώστε προσεχώς να βελτιώσει τα προγράμματα σπουδών, τη διδακτική
μεθοδολογία, το εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και να προβεί σε στοχευμένες επιμορφωτικές δράσεις για τους λειτουργούς της σχολικής πράξης που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των και μαθητριών που
τελειώνουν το Γυμνάσιο, κυρίως σε ότι αφορά την πρακτική εφαρμογή και την συνδυαστική αξιοποίησή τους σε καταστάσεις της πραγματικής ζωής.

Ο κ. Σταχτέας τονίζει ότι τα αποτελέσματα αυτών των διαγνωστικών εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των /τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των διαφημιστών για κατάργηση της εισφοράς διαδικτύου υπέρ #ΕΔΟΕΑΠ… - https://t.co/TSZJt7zjiz -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/5rl2pTkhCr -

  • OI #Locomondo στην παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου - https://t.co/ASPs4nEVaP -

"Αλιεύοντας" την είδηση