Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν, σε εθνικό επίπεδο, οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για αποφοίτους Δημοτικού και για αποφοίτους Γυμνασίου.

Η των σχολείων έγινε με τη μαθηματική μέθοδο της στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Στο δείγμα συμμετέχουν
περίπου 6.000 Γυμνασίων της επικράτειας.

Τα Γυμνάσια της Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος είναι τα: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ.

Πρόκειται για εξετάσεις που διοργανώνονται για πρώτη φορά στην πατρίδα μας με σκοπό την εξαγωγή αξιόλογων συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών και το βαθμό που επιτυγχάνονται τα προσδοκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σταχτέας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί καινοτομία για το εκπαιδευτικό σύστημα, διότι το Υπουργείο Παιδείας θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πορίσματα της πανελλαδικής αυτής διαδικασίας, ώστε προσεχώς να βελτιώσει τα προγράμματα σπουδών, τη διδακτική
μεθοδολογία, το εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και να προβεί σε στοχευμένες επιμορφωτικές δράσεις για τους λειτουργούς της σχολικής πράξης που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών που
τελειώνουν το Γυμνάσιο, κυρίως σε ότι αφορά την πρακτική εφαρμογή και την συνδυαστική αξιοποίησή τους σε καταστάσεις της πραγματικής ζωής.

Ο κ. Σταχτέας τονίζει ότι τα αποτελέσματα αυτών των διαγνωστικών εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση