Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εξ’ αποστάσεως στήριξη γονέων και μαθητών από το ΚΕΣΥ Μαγνησίας
Εξ’ αποστάσεως στήριξη γονέων και μαθητών από το ΚΕΣΥ Μαγνησίας

Εξ’ αποστάσεως στήριξη γονέων και μαθητών από το ΚΕΣΥ Μαγνησίας

Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα όπως διαμορφώνει η παραμονή μας στο .

Η τρέχουσα εκπαιδευτική πραγματικότητα απαιτεί την τροπο μεθόδων και υλικών και την προσαρμογή σε μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία. Η ικανότητα αυτή, δυστυχώς στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η φύση των οποίων απαιτεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα, δεν είναι καθόλου δεδομένη, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες αλλαγές την καθημερινότητά τους μπορεί να φέρουν αποσταθερο και παλλινδρόμηση. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν παιδιά με Παράλληλη Στήριξη, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που στις τάξεις τους έχουν παιδιά με διαταραχές, να διατηρήσουν την επικοινωνία με τους μαθητές τους , χρησιμοποιώντας αν είναι δυνατό οπτικά μέσα όπως viber, ή skype.

Στην ιστοσελίδα μας, την οποία θα προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς, θα μπορούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να βρουν υλικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την ανάγκη λήψεων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το και παρά την προσωρινή αναστολή των αξιολογήσεων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συνεχίζει την εξ' αποστάσεως πλέον στήριξη ως εξής:

Οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να έρθουν σε επικοινωνία με το , μπορούν να το κάνουν : α) τηλεφωνώντας στο 24210 20818, ή β) συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρουν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ και στην οποία θα αναφέρουν το είδος υποστήριξης που επιθυμούν να λάβουν (ψυχο, εκπαιδευτική ή επαγγελματικού προσανατολισμού)

Ανάλογα με το είδος του αιτήματος, θα ενημερωθεί ο αρμόδιος συνάδελφος (π.χ. ψυχολόγος), ο οποίος   θα επικοινωνήσει με τον ενδιαφερόμενο εντός δύο ημερών.

Οι οικογένειες των μαθητών της Γ' Λυκείου, οι οποίοι σύμφωνα με γνωμάτευσή μας δύνανται να εξεταστούν προφορικά στις Πανελλαδικές , βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με την εκπαιδευτικό ΠΕ02 ΕΑΕ, της Υπηρεσίας μας. Στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ υπάρχει σχετική παρουσίαση για την διαδικασία εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων.

Σε ό,τι αφορά τέλος, στην υποστήριξη των μαθητών των και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, αυτή θα πραγματοποιείται στο εξής μέσα από τα μέσα και μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους του ΚΕΣΥ σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση