Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας
Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Πργμτοποιήθηκε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς δια των υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕ.ΣΥ.Π. ς πραγματοποίησε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ευαισθητο εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε θέματα Αναπηρίας».

Ο Πέτρος Μπέλλος από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων – Ιππόκαμπος παρουσίασε την «Εκστρατεία ενημέρωσης και εξοικείωσης των μαθητών Α/θμιας και Β/μιας Εκπ/σης μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας».

Η Κατερίνα Ζιάρρα από το Κέντρο Ημέρας Χαρά ΙΙ – Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας παρουσίασε «Μαθητές με ΔΑΦ: Από τη θεωρία στην πράξη»,

Ο Λάμπρος Παρασκευάς και η Αθηνά Ανεστοπούλου από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης- Μάγνητες Τυφλοί παρουσίασαν την «Απομυθο της Αναπηρίας και τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών».

Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, βιωματικές δραστηριότητες και συζήτηση οι εισηγητές έδωσαν πτυχές αντιμετώπισης της αναπηρίας στο και την και ενδυνάμωσαν τους εκπαιδευτικούς στον τρόπο σεβασμού και αποδοχής της αναπηρίας και ανάπτυξης της ενσυναίσθησης.

Στην επιτυχία του σεμιναρίου συνέβαλαν οι εισηγητές μεταφέροντας τις εμπειρίες τους, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη διάθεσή τους να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την αναπηρία και ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου με τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση