Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας
Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Πραγματοποιήθηκε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Λάρισας πραγματοποίησε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε θέματα Αναπηρίας».

Ο Πέτρος Μπέλλος από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας – Ιππόκαμπος παρουσίασε την «Εκστρατεία ενημέρωσης και εξοικείωσης των Α/θμιας και Β/μιας Εκπ/σης μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας».

Η Κατερίνα Ζιάρρα από το Κέντρο Ημέρας Χαρά ΙΙ – Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας παρουσίασε «Μαθητές με ΔΑΦ: Από τη θεωρία στην πράξη»,

Ο Λάμπρος Παρασκευάς και η Αθηνά Ανεστοπούλου από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης- Μάγνητες Τυφλοί παρουσίασαν την «Απομυθοποίηση της Αναπηρίας και τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών».

Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, βιωματικές δραστηριότητες και συζήτηση οι εισηγητές έδωσαν πτυχές αντιμετώπισης της αναπηρίας στο και την και ενδυνάμωσαν τους εκπαιδευτικούς στον τρόπο σεβασμού και αποδοχής της αναπηρίας και ανάπτυξης της ενσυναίσθησης.

Στην επιτυχία του σεμιναρίου συνέβαλαν οι εισηγητές μεταφέροντας τις εμπειρίες τους, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη διάθεσή τους να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την αναπηρία και ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου με τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίτιμη διδάκτορα αναγορεύει το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας την Ξένια Καλογεροπούλου - https://t.co/Viz6TUiYeU… -

  • Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Διά της διπλωματικής οδού θα αναζητηθούν οι ημερομηνίες συνομιλιών με τη Βρετανία… - https://t.co/uXNlHjIpAw -

  • #Δάκης: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής #Δάκης - https://t.co/mLTpBxAd5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση