Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας
Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα Αναπηρίας

Πραγματοποιήθηκε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΥ.Π. Λάρισας πραγματοποίησε τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ευαισθητο εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης σε ».

Ο Πέτρος Μπέλλος από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ς – Ιππόκαμπος παρουσίασε την «Εκστρατεία ενημέρωσης και εξοικείωσης των μαθητών Α/θμιας και Β/μιας Εκπ/σης μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας».

Η Κατερίνα Ζιάρρα από το Κέντρο Ημέρας Χαρά ΙΙ – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας παρουσίασε «Μαθητές με ΔΑΦ: Από τη θεωρία στην πράξη»,

Ο Λάμπρος Παρασκευάς και η Αθηνά Ανεστοπούλου από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης- Μάγνητες Τυφλοί παρουσίασαν την «Απομυθο της Αναπηρίας και τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών».

Με οπτικοακουστικού υλικού, βιωματικές δραστηριότητες και συζήτηση οι εισηγητές έδωσαν πτυχές αντιμετώπισης της ς στο και την κοινωνία και ενδυνάμωσαν τους εκπαιδευτικούς στον τρόπο σεβασμού και αποδοχής της ς και ανάπτυξης της ενσυναίσθησης.

Στην επιτυχία του σεμιναρίου συνέβαλαν οι εισηγητές μεταφέροντας τις εμπειρίες τους, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη διάθεσή τους να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την αναπηρία και ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου με τη φιλοξενία της ς.

"Αλιεύοντας" την είδηση