Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έτοιμη η Π.Ε.Μ.Σ. για τη μεταφορά μαθητών
Έτοιμη η Π.Ε.Μ.Σ. για τη μεταφορά μαθητών

Έτοιμη η Π.Ε.Μ.Σ. για τη μεταφορά μαθητών

Η έγκαιρα, έχει ήδη ολοκληρώσει τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μεταφοράς για την επόμενη τριετία, έχοντας την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα, για το ενδεχόμενο καθυστέρησης του προσυμβατικού ελέγχου είχε προβλέψει να εγκρίνει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την όποια παράταση των αναγκαίων συμβάσεων, που θα προέκυπταν από ενδεχόμενες αλλαγές.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και αφού ελέγχθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας και των σχεδίων σύμβασης από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Μαγνησίας, εγκρίθηκε με την αριθμ. αρ. 23/10.9.2018 Πράξη Προσυμβατικού Ελέγχου και από αύριο με την από τους αναδόχους των σχετικών εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, θα αρχίσουν να υπογράφονται οι σχετικές με τους αναδόχους.

Οι σχετικές μεταφοράς αφορούν το σύνολο 112 δρομολογίων του ηλεκτρονικού διαγωνισμού (54 δρομολόγια με λεωφορεία και 58 δρομολόγια με taxi). Για τα 11 άγονα καθώς και τα νέα που θα προκύψουν με την έναρξη της ς χρονιάς, θα εξεταστεί η δυνατότητα τακτοποίησης στα υφιστάμενα δρομολόγια ή παράτασης τυχών υπαρχουσών συμβάσεων και η δυνατότητα ανάθεσης με διαδικασία ς.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την μεταφοράς των , πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020, χωρίς να χρειασθεί να προβούμε σε παρατάσεις των υπαρχουσών.

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας, να ενσκήψει στα προβλήματα των μαθητών, να τροποποιήσει σε κάποια σημεία την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στη μεταφορά των μαθητών και να εξετάζει πιο προσεκτικά και ανά περιοχή την διαδικασία μεταφοράς τους.

Ως έχουμε αποστείλει επιστολές προς το συγκεκριμένο Υπουργείο ζητώντας αλλαγές στην ΚΥΑ, τονίζοντας ότι τα γεωγραφικά κυρίως χαρακτηριστικά της μιας περιοχής με την άλλη είναι εντελώς διαφορετικά.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής μας Ενότητας για την υπεύθυνη εργασία της και την έγκυρη διευθέτηση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση