Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αιτήσεις υποψήφιων μαθητών στις Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ
Αιτήσεις υποψήφιων μαθητών στις Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ

Αιτήσεις υποψήφιων μαθητών στις Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ

Συνολικά θ εγγρφούν 160 ές σε οχτώ ειδικότητες

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων υποψήφιων ών για την στην Βόλου.

Όπως σημειώνει ο διευθυντής των σχολών κ. Ναπολέων Κολοβός, «συνολικά θα εγγραφούν 160 μαθητές στις ειδικότητες.

1)    Τεχνίτης Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.

2)    Βοηθός Γενικής Νοσηλευτικής.

3)    Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων

4)    Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

5)    Κομμωτικής Τέχνης.

6)    Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

7)    Τεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου.

8)    Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ

H Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training).

Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην .

Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής  δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων ή απόφοιτοι Γενικού Λυκείου ή (για αλλαγή ειδικότητας) και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Οι παροχές

Στις  ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του παρέχονται: Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα . Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις. Αναβολή Στράτευσης

Αιτήσεις  υποβάλλονται από 12-6-2017 έως 31-8-2017 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Βόλο (Πεδίον Αρεως), τηλ. 24210-63687/8.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση