Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση της ΛΑΣ για μη λειτουργία ανελκυστήρα σε σχολείο
Ερώτηση  της ΛΑΣ για μη λειτουργία ανελκυστήρα σε σχολείο

Ερώτηση της ΛΑΣ για μη λειτουργία ανελκυστήρα σε σχολείο

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέθεσαν οι σύμβουλοι της άνος Απόστολος και Τσαλούχας Θεόδωρος για τη μη λειτουργία ανελκυστήρα στο 14ο Σχολείο Βόλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Στο 14ο Σχολείο Βόλου υπάρχει , ο οποίος συντηρείται κανονικά. Ωστόσο, σύμφωνα με το έγγραφο 340/ 25-7-2014 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, επειδή η εγκατάσταση του ανελκυστήρα δεν πληροί τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία στοιχεία νομιμότητας, είχε ζητηθεί να τεθεί εκτός λειτουργίας, δηλαδή είχε απαγορεύσει τη χρήση του έως ότου εξασφαλιστεί η πιστοποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Η έλλειψη πιστοποίησης του ανελκυστήρα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σχετικά με την ών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα ές -τριες, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί, με κινητική αναπηρία (ΑΜΕΑ) ή σοβαρούς τραυματισμούς στα κάτω άκρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα στη σχολική μονάδα του 14ου Δημοτικού Σχολείου.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης των φοιτητών -τριών του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του ΠΑ.ΘΕ. που αντιμετώπιζαν κινητικές αναπηρίες. Η έλλειψη πιστοποίησης ουσιαστικά ακυρώνει τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε ο , την κάλυψη, κυρίως, των αναγκών ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Βόλου:
• Σε ποια σχολεία, εκτός του 14ου , υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή ανελκυστήρες που βρίσκονται εκτός λειτουργίας;
• Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, για τον πλήρη εξοπλισμό των ανελκυστήρων με τα απαιτούμενα και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία στοιχεία, που θα εξασφαλίζουν την απολύτως ασφαλή μεταφορά μαθητών -τριών και εκπαιδευτικών, που έχουν ανάγκη χρήσης αυτής της υποδομής;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση