Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την προσχολική αγωγή
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την προσχολική αγωγή

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την προσχολική αγωγή

Το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στο χώρο της προσχολικής αγωγής ανέδειξε ο Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος μέσω της ασκήσεως του κοινοβουλευτικού έργου.

Συγκεκριμένα τοπικό δημοσίευμα του αποκαλύπτει ότι η παραμένει και φέτος ο «μεγάλος ασθενής» της κτιριακής υποδομής στο , καθώς σε μισθωμένα κτίρια, όπως και καταστήματα, στεγάζονται 11 Νηπιαγωγεία, ενώ 2 είναι σε διπλοβάρδια.

Το είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις τα νήπια και τα προνήπια κάνουν μάθημα σε χώρους που δεν ανταποκρίνονται στον βαθμό που θα έπρεπε για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσίασε στοιχεία για την κτιριακή υποδομή των νηπιαγωγείων λέγοντας πως για τη φετινή 11 νηπιαγωγεία βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια που τα περισσότερα από αυτά είναι ακατάλληλα, ενώ άλλα δύο Νηπιαγωγεία σε διπλοβάρδια. Μάλιστα από τα 55 Νηπιαγωγεία του πολεοδομικού συγκροτήματος τα 11 στεγάζονται σε μισθωμένο χώρο, δηλαδή ένα ποσοστό 20%. Ο ίδιος αναφέροντας ορισμένα Νηπιαγωγεία που είναι σε μισθωμένο χώρο, τόνισε το 25ο , το 13ο Βόλου, το 11ο Βόλου, το 14ο Νέας Ιωνίας. Κτιριακά προβλήματα υπάρχουν και στα , όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις προκάτ αίθουσες, αλλά και την έλλειψη αιθουσών για τα ολοήμερα τμήματα, την απουσία γυμναστηρίων. Παράλληλα ανέφερε ως περιπτώσεις Δημοτικών, όπου απουσιάζουν αίθουσες διδασκαλίας, τα 3ο και 9ο Νέας Ιωνίας, το 27ο Δημοτικό , αλλά και τα 14ο-19ο Δημοτικά, όπου υπάρχει συνωστισμός μαθητών.

«Για τη Χρυσή Αυγή, η Παιδεία αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας», τονίζει ο Μαγνησίας και για αυτό το λόγο καλεί τους αρμοδίους να αρθούν στο ύψος των απαιτούμενων περιστάσεων, να παραβλέψουν τις όποιες πολιτικές αγκυλώσεις και να προβούν στις ενέργειες αυτές ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής και κατάλληλη κτιριακή υποδομή για νήπια και μαθητές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση