Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο Υπ. Παιδείας για την ανάγκη ανακλήσεως της Υπουργικής Αποφάσεως για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων Ν. Μαγνησίας, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας.

Όπως τονίζεται “ένας από τους τομείς που πλήττεται τα τελευταία χρόνια από την μνημονιακή της Κυβερνήσεως Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α.-Α.Ν.Ε.Λ. είναι αυτός της Παιδείας. Δεκάδες είναι οι σχολικές μονάδες, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη. αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα σε πολλά Ελληνόπουλα της Επικράτειας να έχουν πρόσβαση στην δωρεάν Παιδεία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

            Όπως είναι εύλογο η τοπική κοινωνία Καναλίων αντιδρά έντονα μέσα από τους τοπικούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου . Η αναστολή λειτουργίας του Λυκείου θα επιφέρει κοινωνικό μαρασμό, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ύπαιθρο. Η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα εξυπηρετεί τους μαθητές 3 χωριών και θα επιφέρει ερημοποίηση της περιοχής τυχόν αναστολή της λειτουργίας της.

Στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, η Παιδεία ως δημόσιο πνευματικό αγαθό κατέχει ύψιστη θέση και γι’ αυτό το λόγο θα ασκήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό μέσο προκειμένου αυτή να διασφαλισθεί, ενάντια στις προσπάθειες υποβαθμίσεως και υπονομεύσεώς της από αριστερούς ανερμάτιστους πολιτικάντηδες, οι οποίοι δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση