Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κακοποίηση ανηλίκου στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Πορταριάς
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κακοποίηση ανηλίκου στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο  Πορταριάς

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την κακοποίηση ανηλίκου στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Πορταριάς

Ερώτηση κατέθεσε ο ς Μαγνησίας Χρυσής ς Παναγιώτης Ηλιόπουλος σχετικώς με την κακοποίηση ανηλίκου στο Βόλο από συμ του και την ένοχη και σκανδαλώδη σιωπή των υπευθύνων.
Συγκεκριμένα προ ολίγων μηνών, ανήλικος υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από συμ του. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί καθώς άμεσα υπεύθυνο για τη διατήρηση της τάξεως και εύρυθμης λειτουργίας του σχολικού περιβάλλοντος είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό που τελούσε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εφημερία.

 Η ουσία του εν λόγω επονείδιστου γεγονότος επικεντρώνεται στην ηλικία των θυτών, οι οποίοι είναι συνομίληκοι του παθόντος αγοριού. Αυτού του είδους η ειδεχθής πράξη κοινωνικού αποτροπιασμού, αρχικώς έλαβε σε έντυπα και ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά και δημοσιογραφικά μέσα, στη συνέχεια  όμως επεβλήθη μια ένοχη σιωπή και κατέστη πασιδήλως αντιληπτή μια διάθεση πλήρους αποσιωπήσεως της υποθέσεως. 

Χαρακτηριστικώς, εφόσον υφίστανται στοιχεία όπως η απαξιωτική συμπεριφορά του Διευθυντή του σχολείου σε επι με τη του παθόντος αγοριού και η διάχυτη εντύπωση ότι κάποιοι κύκλοι επιδιώκουν αυτή η υπόθεση να κλείσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες, η υπαγωγή της υπόθεσης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο συνιστά ύψιστο κοινωνικό

Ο ς της Χρυσής Αυγής, μέσω της ερώτησης, ρωτά τους αρμοδίους υπουργούς αν θα διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και αν θα αποδοθούν ευθύνες στο εκπαιδευτικό προσωπικό που τελούσε εκείνο το χρόνο εφημερία και ήταν αρμόδιο για την διασφάλιση της τάξεως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση