Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στα ΕΠΑΛ
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στα ΕΠΑΛ

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στα ΕΠΑΛ

Αβοήθητοι είναι δεκάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή και με σοβαρότερες διαταραχές που φοιτούν στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) της Μαγνησίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσε ερώτηση, μεταφέροντας στο υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα σχολείων για την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης προκειμένου να υποστηριχθούν μαθησιακά οι μαθητές.

Δεκάδες γνωματεύσεις από το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Μαγνησίας μένουν στα αρχεία, ενώ σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Χ. Αργύρη, σύσταση τμημάτων ένταξης προβλέπεται στα γυμνάσια για την υποβοήθηση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές, όταν όμως οι μαθητές συνεχίσουν στο Λύκειο, δεν έχουν καμία υποστήριξη.

Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε σε περίπτωση επαγγελματικού λυκείου στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπου το 10% του μαθητικού πληθυσμού  πρέπει να φοιτήσει σε τμήμα ένταξης. Το θέμα είναι σε γνώση και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καθώς η συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν είναι η μοναδική με πληθώρα γνωματεύσεων του ΚΕ.Δ.Δ.Υ για την φοίτηση μαθητών σε τμήματα ένταξης.

Υπάρχει κι άλλο ΕΠΑΛ με 23 μαθητές που χρίζουν στήριξης. Στα γενικά φαίνεται να έχουν εγκριθεί ορισμένα τμήματα ένταξης, όχι όμως και στα ΕΠΑΛ.

Επειδή η παροχή παιδείας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλα αυτά τα προβλήματα κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη μάθηση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αιτείται, μέσω της Ερωτήσεως, την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην παράλληλη στήριξη και την έγκριση τμημάτων ένταξης στα ΕΠΑΛ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση