Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου προς την υπουργό Παιδείας για τα κενά των καθηγητών και τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου προς την υπουργό Παιδείας για τα κενά των καθηγητών και τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου προς την υπουργό Παιδείας για τα κενά των καθηγητών και τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στις μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας και τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία της Μαγνησίας.

Στην ερώτησή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι μετά τις πρόσφατες προσλήψεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρατηρούμε, δυστυχώς, ότι η υπο-στελέχωση των σχολικών μονάδων στην περιοχή της Μαγνησίας, εξακολουθεί να αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα.

Η κ. Παπανάτσιου τονίζει ότι ενώ από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του είχε ζητηθεί η κάλυψη 80 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, όμως εν τέλει καλύφθηκαν μόλις 37, γεγονός που δυσχεραίνει την ορθή λειτουργία των σχολείων σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας ενώ παράλληλα, συνεχώς αυξάνονται οι αιτήσεις άδειας ειδικού σκοπού, μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία, θα πρέπει να προστεθεί και ο συνωστισμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, η πλειοψηφία των οποίων είναι εκτάσεως περίπου 40 τ.μ. Στις αίθουσες αυτές παρευρίσκονται για να παρακολουθήσουν το μάθημα πάνω από 20 μαθητές, στο 20% των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 28%, όταν εξειδικεύεται στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.

Ο συνωστισμός αυτός, σε κλειστό χώρο, δημιουργεί πολλές ανησυχίες σε μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικούς, τη στιγμή που στα μέτρα αναχαίτισης του ιού που θεσπίστηκαν στην Αττική, περιλαμβάνεται ως πρώτιστο και σημαντικό, το ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και το ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες και τονίζει ότι λόγω των ανωτέρω συνθηκών πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα ζητούν μείωση των μαθητών ανά τάξη και άμεση πρόσληψη καθηγητών και καθαριστριών.

Τέλος η κ. Παπανάτσιου ρωτά την υπουργό Παιδείας:

Αν προγραμματίζει το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών, ώστε να μην χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες και αν πρόκειται να επανεξετάσει και να ελαττώσει τον ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τάξη με σκοπό να μειώσει το συνωστισμό των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα ως μέτρο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του COVID-19;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θ’ Διεθνές επιστημονικό συνέδριο - https://t.co/n4pBZ3iHIs -

  • No Burn: Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα - https://t.co/7UHo9DvDzh -

  • Κατά της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών σε Ασπροπόταμο και Άγραφα ο Α. Ακρίβος  - https://t.co/bvGAIfJvvi -

"Αλιεύοντας" την είδηση