Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των κενών στη Παράλληλη Στήριξη, τονίζοντας ότι μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης στα σχολεία μας, το Υπ. Παιδείας αγνοεί τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και περιορίζει τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη.

Η βουλευτής αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της πρώτης φάσης αναπληρωτών στις 27-8-2021, καταγράφονται στον νομό Μαγνησίας σοβαρά από την μη κάλυψη περιπτώσεων μαθητών που χρήζουν επιπρόσθετης βοήθειας μέσω Παράλληλης Στήριξης.

Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από γονείς πως δεν έχουν καλυφθεί μαθητές με σοβαρά προβλήματα όπως αυτισμός και τυφλότητα άνω του 60%. Το Υπουργείο παιδείας εφαρμόζει κόφτη στην παράλληλη στήριξη παίζοντας με την αγωνία οικογενειών, μαθητών και εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους πρώτους στην ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη.

Συνέπεια όλων αυτών είναι τα παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία, ενώ δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα για λειτουργία της υπόλοιπης τάξης.

Με βάση τα παραπάνω η κ. Παπανάτσιου ρωτά την υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει για να καλύψει τα που υπάρχουν στην Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της Μαγνησίας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση