Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση προς την υπουργό Πιδείς κατέθεσε η ς Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των κενών στη Παράλληλη Στήριξη, τονίζοντας ότι μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης στα μας, το Υπ. Παιδείας αγνοεί τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και περιορίζει τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη.

Η ς αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της πρώτης φάσης αναπληρωτών στις 27-8-2021, καταγράφονται στον νομό Μαγνησίας σοβαρά κενά από την μη κάλυψη περιπτώσεων που χρήζουν επιπρόσθετης βοήθειας μέσω Παράλληλης Στήριξης.

Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από γονείς πως δεν έχουν καλυφθεί μαθητές με σοβαρά προβλήματα όπως και τυφλότητα άνω του 60%. Το Υπουργείο παιδείας εφαρμόζει κόφτη στην παράλληλη στήριξη παίζοντας με την αγωνία οικογενειών, και εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους πρώτους στην ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη.

Συνέπεια όλων αυτών είναι τα παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία, ενώ δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα για λειτουργία της υιπης τάξης.

Με βάση τα παραπάνω η κ. Παπανάτσιου ρωτά την υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Παράλληλη Στήριξη στα της Μαγνησίας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση