Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στην Μαγνησία

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσε η ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των κενών στη Παράλληλη Στήριξη, τονίζοντας ότι μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης στα σχολεία μας, το Υπ. Παιδείας αγνοεί τους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και περιορίζει τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη.

Η αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της πρώτης φάσης αναπληρωτών στις 27-8-2021, καταγράφονται στον νομό σοβαρά κενά από την μη κάλυψη περιπτώσεων μαθητών που χρήζουν επιπρόσθετης βοήθειας μέσω Παράλληλης Στήριξης.

Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από γονείς πως δεν έχουν καλυφθεί με σοβαρά προβλήματα όπως και τυφλότητα άνω του 60%. Το Υπουργείο παιδείας εφαρμόζει κόφτη στην παράλληλη στήριξη παίζοντας με την αγωνία οικογενειών, μαθητών και εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους πρώτους στην ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη.

Συνέπεια όλων αυτών είναι τα παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία, ενώ δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα για λειτουργία της υπόλοιπης τάξης.

Με βάση τα παραπάνω η κ. Παπανάτσιου ρωτά την υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία της Μαγνησίας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση