Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για τον τρόπο που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία
Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για τον τρόπο που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για τον τρόπο που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Ερώτηση κατέθεσε για το άνοιγμα της Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ρωτώντας την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για ποιο λόγο, παρά τη μεσολάβηση δύο μηνών από το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την υγειονομική προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων της Α΄Βαθμιας.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που ανοίγουν και πάλι τα .

Η εκπαιδευτική κοινότητα όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας ζητούσε επισταμένα από το Υπουργείο αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις με και εξασφάλιση αιθουσών, τεστ στους εκπαιδευτικούς και πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων στα , πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας σε κάθε . «Από τα αιτήματα αυτά, σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα. Καθαρίστριες δεν προσλήφθηκαν, 15μελή τμήματα δεν δημιουργήθηκαν, κενές αίθουσες δε φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός να χρησιμοποιηθούν, ενώ προληπτικά τεστ Covid στους εκπαιδευτικούς πριν ξαναμπούν στις φυσικά δεν προγραμματίστηκαν», τόνισε ο βουλευτής.

«Σε προηγούμενη ερώτησή μου για το θέμα είχα επισημάνει ότι στο Δήμο Βόλου από τα 321 Τμήματα των Δημοτικών τα 90 έχουν 20-22 και τα 36 Τμήματα από 22 έως 25 . Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωναϊού λόγω του συγχρωτισμού αυξάνεται σημαντικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες της Μαγνησίας είναι μικρές σε μέγεθος, περίπου 40 τ.μ..», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας από το από το αρμόδιο Υπουργείο την εξασφάλιση περισσότερων σχολικών αιθουσών σε με τους ΟΤΑ προς αποφυγή των φαινομένων συγχρωτισμού στα σχολικά τμήματα εντός των πόλεων, αλλά και την χωρίς άλλη καθυστέρηση πρόσληψη πρόσθετου εκπαιδευτικού προσωπικού και πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας για τη διατήρηση επαρκούς υγιεινής, σύμφωνα και με τα όσα έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ψυχοσάββατο & εορτή  Πεντηκοστής στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου #Ψυχοσάββατο - https://t.co/tPkhLnxOHW -

  • Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου - https://t.co/9JktwIy5Ti… -

  • Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου #ΟργανισμόςΛιμένοςΒόλουΑΕ - https://t.co/bdzqwbMq2s -

"Αλιεύοντας" την είδηση