Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επιτυχής και με συμμετοχή η πανθεσσαλική ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Επιτυχής και με συμμετοχή η πανθεσσαλική ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Επιτυχής και με συμμετοχή η πανθεσσαλική ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

 Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η πανθεσσαλική ημερίδα με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση – Δυνατότητες και Προοπτικές» από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Οι εισηγήσεις και οι ομιλίες έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παιδείας,   Δημητρίου Μπαξεβανάκη, του αντιπρόεδρου του ΙΕΠ  Παύλο Χαραμή και του διευθυντή Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΥΠ.Π.Ε.Θ Γεωργίου Μουστάκα.

Στη εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στο Βελεστίνο και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρθηκε σε γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία του Δήμου και επεσήμανε «ο Δήμος μας συμμετέχει στην υλοποίηση του νέου θεσμού,  «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας»  για το σχολικό έτος 2016-2017, για τον οποίο θα γίνει εκτενέστερη ενημέρωση σήμερα. Πολλά τα οφέλη του νέου θεσμού, καθώς οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ εξοικειώνονται ομαλά με το εργασιακό γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους. Είμαστε πάντα θετικοί και αρωγοί σε τέτοιου είδους εφαρμογές που στόχο έχουν την άμεση ωφέλεια των νέων και ιδιαίτερα την εξέλιξη των γνώσεων τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση».

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ημερίδα. Τα θέματα αφορούσαν την Επαγγελματική Κατάρτιση, την Επιχειρηματικότητα και το θεσμό Μαθητείας των ΕΠΑΛ. Οι ομιλητές που συμμετείχαν ήταν οι κάτωθι: Καραστεργίου Ιωάννης, Γεωπόνος, πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, Παππάς Βύρων, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Σαράντης Κωνσταντίνος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μύρικνα Κυριακή, αρχιτέκτων – μηχανικός – εκπρόσωπος ΤΕΕ Μαγνησίας, Χρηστάκης Γεώργιος, αντιπρόεδρος Π.Τ. Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αδάμ Δημήτριος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας, Μπατατέγας Νικόλαος, προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Τρικκαίων, Κωτούλας Ιωάννης, πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Τρικκαίων, Σούλτης Γεώργιος, αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, Αναστασοπούλου Ελένη, περιφερειακή δ/τρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κονταξής Αθανάσιος, σχολικός σύμβουλος ΠΕ12.04 Α’ Αθήνας, Μπλιούμης Αντώνιος, σχολικός σύμβουλος ΠΕ12.04 Ν. Λάρισας, Λούκας Ηλίας, σχολικός σύμβουλος ΠΕ09 Ν. Λάρισας και Σωκράτης, δ/ντής Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο π. Αθανάσιος Τράϊκος, η υφυπουργός Οικονομικών   Αικατερίνη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας, Μπαλλής Συμεών, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας,   Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος , εκπρόσωπος του Ββουλευτή ΝΔ Ν. Μαγνησίας, ο βουλευτής Κ.Κ.Ε. Ν. Μαγνησίας, Στεργίου Κων/νος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας, Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χατζής Σταύρος, ο πρώην αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, η πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ,  Χατζοπούλου- Παπανικολάου Βασιλική, ο υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Σκρίμπας Ιωάννης, η δημοτική σύμβουλος, Τσεκουροπούλου – Τσουμπέκου Αγγελική, ο αστυνομικός δ/ντής Μαγνησίας, Τόλιας Ιωάννης, ο διοικητής Α.Τ. Βελεστίνου, Καρκάλης Στέφανος, εκπρόσωποι Συλλόγων, Εκπαίδευσης, Σχολικών Επιτροπών, ΟΛΜΕ, Περιφερειακοί Διευθυντές Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος.

Λόγω κωλύματος να παρευρεθεί, διαβάστηκε επιστολή της τέως  υφυπουργού Υποδομών, Χρυσοβελώνη Μαρίνας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση και συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου με αγρότες στα #Κανάλια για την καλλιέργεια αμυγδάλου… - https://t.co/eVAVy0CXz3 -

  • Άγριο #μακελειό στο #Τέξας με 21 θύματα σε σχολείο #ΗΠΑ #μακελειό #Τέξας - https://t.co/xDFP1wGNWT -

  • Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές #ΔημοτικάΣχολεία - https://t.co/cFl0UVCp5K -

"Αλιεύοντας" την είδηση