Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ
Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Η Διεύθυνση Β/θμις Εκπίδευσης Ν. ς με την Φ.251/59038/Α5/25-05-2021 Υ.Α του Υ.ΠAI.Θ. έχει οριστεί ως έδρα της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, έτους 2021.

Η εν λόγω Επιτροπή θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Στάδιο “Τάκης Συνετόπουλος” (ΕΑΚ Βόλου) από 24-06-2021 έως και τις 7-7-2021 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής ) τις ώρες 07:30-13:30.

Η παραπάνω επιτροπή στελεχώνεται από ιατρούς παθολόγους, καρδιολόγους και οφθαλμίατρους.

Καλούνται ιδιώτες ιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

Η συμμετοχή των ιατρών είναι αμειβόμενη.

Τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων

Aπό τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς διοργανώθηκε την Τετάρτη 09/06/2021 τηλεδιάσκεψη με όλους τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων στη διάρκεια της οποίας δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινήσεις που αφορούν στην πραγματοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Χαράλαμπος Σταχτέας σημείωσε ότι η εμπειρία, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός που διακρίνει όλα τα άτομα που απαρτίζουν τις Λυκειακές Επιτροπές, αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη του στόχου που είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

 

Παρουσίαση Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων

Την Παρασκευή 11/6/2021 και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην αίθουσα του ΣΔΕ με θέμα: «Παρουσίαση Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων».

Στη συνέντευξη τύπου θα παρευρίσκονται, εκτός από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  Χαράλαμπο Σταχτέα και o διευθυντής του Πρότυπου Σχολείου (2ο Γ/σιο Βόλου)   Απόστολος Ζαχαρός, καθώς και η διευθύντρια του Πειραματικού σχολείου (1ο Γ/σιο Νέας Ιωνίας)   Ελένη Χατζηδημητρίου.

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

 Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής 200 € σε δικαιούχους χαμηλών  εισοδημάτων, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop,  desktop) εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ψηφιακή  Μέριμνα» και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της  σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα αφορά  οικογένειες με τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών, τα οποία φοιτούν σε
επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο  διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας   οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του  προγράμματος https://www.digital-access.gov.gr ώστε να ενημερωθούν για  το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλογής και την αναλυτική διαδικασία για  την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης. Κατόπιν, πρέπει να καταθέσουν  ηλεκτρονικά την αίτηση μέσα από την εφαρμογή:
https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Επισημαίνεται ότι κάθε  δικαιούχος μπορεί να καταθέσει μόνο μία αίτηση στο σύστημα, η οποία θα  πρέπει να αφορά στο σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων τα οποία είναι  επιλέξιμα να λάβουν επιταγή.

Ύστερα από σύσταση του ΥΠΑΙΘ, η ΔΔΕ Μαγνησίας έστειλε σε όλα τα  σχολεία ειδικό επεξηγηματικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή  Μέριμνα», ζητώντας να ενημερωθούν όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των ών για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα που προσφέρει η πολιτεία  από όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες έχουν ανάγκη να
πριμοδοτηθούν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τα παιδιά τους.

Η  λήξης του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι η Παρασκευή  30 Ιουλίου 2021.

Επειδή μετά το πέρας της προαναφερόμενης ς,  δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, ο κ. Σταχτέας προτρέπει  τους γονείς των ών και Λυκείων της περιοχής, να  επισκεφτούν την αντίστοιχη ιστοσελίδα για να πληροφορηθούν εάν είναι
δικαιούχοι της επιδότησης για κάθε τους, προκειμένου να μην  χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την πολιτεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση