Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας στον μητροπολίτη
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας στον μητροπολίτη

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας στον μητροπολίτη

 

 

Την 25 της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας δέχθηκε σήμερα στο Θεσσαλίας ο μητροπολίτης . Τους συνόδευαν ο δ/ντής  Στέφανος Πίος και οι   Δούκας Γκιοργκούδης και Ιωάννης Υδραίος.

Ο κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στις πολύτιμες εμπειρίες των δικών του παιδικών χρόνων, αλλά και στην σημασία των δασκάλων στην ζωή μας. Μίλησε για την της Ν. Ιωνίας, που είναι συνδεδεμένη με την προσφυγιά και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της συνύπαρξης των με μικρά στο τους και στο πόσο σημαντικό είναι, όταν φύγουν από τα μέρη μας, να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες εμπειρίες και να κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την αγάπη και την φιλοξενία μας. Τόνισε ότι η στάση μας στηρίζεται στο πρότυπο και στο θέλημα του Θεού και εδράζεται στον τρόπο της αγάπης και της θυσίας με τις οποίες αγκάλιασε ο Χριστός στους ανθρώπους και κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχνούν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού: «γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, από την καταγωγή τους, από την εργασία τους. Για τον Θεό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, κρατώντας, όμως, ο καθένας την μοναδικότητά του».

Στην συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου και έλαβαν μία Καινή Διαθήκη και ένα dvd με την ζωή του Χριστού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση