Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επίσκεψη μαθητών προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο του Βόλου
Επίσκεψη μαθητών προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη μαθητών προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο του Βόλου

 

Mε θέμα το σχολικό εκφοβισμό

Μαθητές φιλοξενούμενοι του 3ου Λυκείου Βόλου που συμμετέχουν σε Erasmus επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 το Δημαρχείο του Βόλου.

 

Οι μαθητές με τους τους εκπροσωπούν τις χώρες Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα με αντικείμενο τον εκφοβισμό και τίτλο «Bulling – Free Minds»,  με στόχο την αντιμετώπιση του σχολικού – και όχι μόνο bulling, του εκφοβισμού που μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε διεθνή κλίμακα.

Την αποστολή υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Ανδρέας Ζέρβας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και στη συνέχεια υλοποιήθηκε ξενάγηση στην ιστορία της πόλης μέσω των χαρακτικών του Τάσου, που κοσμούν το ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου Βόλου.

Ακολούθησε διάλογος στην αίθουσα εκδηλώσεων,  με μαθητές, και εκπροσώπους της Δήμου για την πορεία του προγράμματος και τις διαπιστώσεις που προκύπτουν για το ζήτημα του εκφοβισμού ως συμπεράσματα από την εκπόνηση του προγράμματος.

Η εκπρόσωπος της Ιταλίας, καθηγήτρια  Savina Moniaci μεταφέροντας την εμπειρία της χώρας της ανέφερε ότι ο εκφοβισμός στις σχολικές ηλικίες διακρίνεται σε σωματικό, λεκτικό και ηλεκτρονικό, το φαινόμενο δεν είναι σύγχρονο αλλά διαχρονικό, η εξέλιξη όμως του διαδικτύου το έχει «ανανεώσει» ως φαινόμενο με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, κυρίως μέσω των social media και των σχετικών εφαρμογών.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δημιούργησαν ένα δίκτυο μέσω του οποίου το πρόβλημα διαπιστώνεται, εξηγείται και στη συνέχεια προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Η ψυχολόγος και εκπρόσωπος της Ρουμανίας  Geta Monaru – Apoctu επεσήμανε ως καίρια την έννοια της πρόληψης, της ευρείας ενημέρωσης, ώστε να διαπιστώνεται άμεσα ο εκφοβισμός όταν αυτός συμβαίνει και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόγραμμα από ελληνικής πλευράς υλοποιείται από το 3ο Λύκειο Βόλου με υπεύθυνους τους  Βέτσικα Αλεξία, Ζμά Μαρία, Μαστραφτσή Χρήστο και την κ Γαρυφάλλου Κατερίνα, διευθύντρια πλέον του 5ου Γυμνασίου Βόλου, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα κατά τη θητεία της στο 3ο Λύκειο τα προηγούμενα χρόνια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθίγγανοι αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα από το 304 ΠΕΒ #304ΠΕΒ - https://t.co/77vUkRJTWG -

  • Σύγχρονο αστικό πάρκο στη συνοικία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου #συνοικίαΓερμανικών - https://t.co/ae8Lawr4zd -

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

"Αλιεύοντας" την είδηση