Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και εκπρόσωποι του , όπου είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο Γ. Πολύζο, τον προϊστάμενο προσωπικού κ. Σκούρα και την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κα Μαλαμίτσα εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα με τον κ. Πολύζο να τονίζει την αγαστή που υπήρξε με την βουλευτή Μαγνησίας κατά την προηγούμενη θητεία του.

Ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στα προτα που υπάρχουν με βασικότερα τις κτιριακές δομές νηπιαγωγείων και δημοτικών, την διαρκή μείωση των μαθητών στα σχολεία που θα έχει ως στο απώτερο μέλλον ίσως να χαθούν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών .

Όσον αναφορά την προετοιμασία για την έναρξη του σχολικού έτους και τους νέους που πρέπει να ακολουθηθούν λόγω της πανδημίας, η Πρωτοβάθμια αναμένει εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, για τις προσλήψεις αναπληρωτών ενημέρωσε ότι καλύφθηκαν αρκετά από τα , ιδιαίτερα στις Βόρειες Σποράδες όπου λειτούργησε το κίνητρο που δόθηκε από την του ΣΥΡΙΖΑ με διπλασιασμό των μορίων προϋπηρεσίας, ενώ αναμένονται να υπάρξουν και νέες προσλήψεις το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της η βουλευτής Μαγνησίας ανέφερε, ότι η αύξηση των παιδιών στις τάξεις του Δημοτικού και του νηπιαγωγείου από 22 σε 25 αλλά και η μείωση του ελάχιστου αριθμού μαθητών από 12 σε 15, δεν βοηθάει το εκπαιδευτικό έργο και εν μέσω πανδημίας δυσχεραίνει την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η κα Παπανάτσιου υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια διας του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει τον αριθμό μαθητών από 25 σε 22 ανά τάξη και πως η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να σχεδιάσει την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ανοίγοντας νέες αίθουσες και προσλαμβάνοντας πολύ περισσότερους για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες τουλάχιστον για την φετινή δύσκολη χρονιά που αρχίζει. Τέλος, αναφέρθηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί «δεξαμενή» εκπαιδευτικών, τουλάχιστον για αυτήν τη χρονιά, που θα αναπληρώνει άμεσα όταν θα δημιουργείται πρόβλημα με κάποιον εκπαιδευτικό.

Η κ. Παπανάτσιου ευχήθηκε στον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλή σχολική χρονιά και δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια χρειαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού.  

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση