Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στη Διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στη Διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στη Διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε η ΣΥΡΙΖΑ ς Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο κ. Σταχτέα και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα η προϊσταμένη Διοικητικού κα Δαλαμάγκα, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Φασουράκη και το μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτικής Συμμαχίας Πανταζής Φασουλίδης.

Ο κ. Σταχτέας αναφέρθηκε στην εύλογη ανησυχία που υπάρχει σε γονείς, ές και εκπαιδευτικούς για την νέα σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και ότι αναμένουν εγκύκλιο από το τις επόμενες ημέρες με νέες οδηγίες. Σε ερώτηση της κα Παπανάτσιου για την των σχολείων, ο προϊστάμενος απάντησε πως υπάρχουν προβλήματα τα οποία διογκώνονται λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ο κ. Σταχτέας ενημέρωσε ότι καλύφθηκαν αρκετά κενά, ότι ιδιαίτερα στις Βόρειες Σποράδες υπήρχε μεγάλη ζήτηση από τους καθηγητές λόγω του κινήτρου του διπλασιασμού των μορίων προϋπηρεσίας, που καθιερώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ότι ευελπιστεί να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες προσλήψεων εκπαιδευτικών Γενικής παιδείας.

Από την πλευρά της η ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ς αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνουν την έγκριση έκτακτου κονδυλίου από τον προϋπολογισμό για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων και την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών και λοιπού προσωπικού, την προσθήκη τάξεων ή την αναδιαμόρφωση αιθουσών για να υπάρξουν μικρότερα τμήματα ών, την επιτάχυνση των 10.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  και την έγκυρη και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα Δημόσιας Υγείας, για την αξία του εμβολιασμού και των μέτρων ατομικής προστασίας.

Τέλος, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε ότι δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη από το Υπουργείο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε για το γόνιμο και ειλικρινή διάλογο τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ευχήθηκε καλή θητεία στο δύσκολο έργο του σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία ενώ δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς σε οτιδήποτε χρειαστούν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού μας.  

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση