Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επίσκεψη εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο του Βόλου
Επίσκεψη εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο του Βόλου

εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του , στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με θέμα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 26 εκπαιδευτικοί προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από , Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, , Ρουμανία και Τουρκία, φιλοξενούνται στην πόλη του στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με τίτλο «Traveling Journey – A Journey to the future competences» και αντικείμενο την Ανάπτυξη των Δεξιοτήτων των Εκπαιδευτικών ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μέλλοντος.

Το εκπονείται από τις συμμετέχουσες χώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου και οι δράσεις αναφέρονται σε αντικείμενα όπως η , η εκπαίδευση ΑΜΕΑ και η ανάπτυξη από πλευράς εκπαιδευτικών δεξιοτήτων σύμφωνα με τις εξελίξεις της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια των συμμετεχόντων περιλαμβάνουν ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και παράλληλα ενημέρωση για την εκπαιδευτική πραγματικότητα των χωρών που συμμετέχουν.

Την αποστολή διοργάνωσε και συνόδευσε η εκπαιδευτικός του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Αποστολία Μπέκα ενώ στο πλαίσιο της γνωριμίας των μελών της αποστολής με την τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου όπου ο Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Ανδρέας Ζέρβας καλωσόρισε τους εκπροσώπους των χωρών και τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες των ελληνικών δήμων ως προς τη δημόσια παιδεία και κυρίως για την ευθύνη των Δήμων να συντηρούν τα κτίρια των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δραστηριότητα για την οποία τόνισε ότι εντάσσεται εντός των προτεραιοτήτων της σημερινής δημοτικής αρχής της πόλης του Βόλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, στελέχη του Δήμου Βόλου αναφέρθηκαν στα τοπικά προϊόντα του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής και προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους αντιπροσωπευτικά δείγματα των συγκεκριμένων προϊόντων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα χαρακτικά του Α. Τάσσου και των καλλιτεχνών που ολοκλήρωσαν το του, χαρακτικά που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, ως μία θεματική σειρά έργων τέχνης που παρουσιάζουν όψεις της πόλης και τη διαχρονική παρουσία του Βόλου στην ελληνική ιστορία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση