Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επί τάπητος τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Επί τάπητος  τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επί τάπητος τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εποικοδομητική συνάντηση για τα θέματα που αφορούν στην , πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Δ.Σ. του συλλόγου, με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Δ. .

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν τα νέα μέτρα, οι εγκύκλιοι, αλλά και οι του Υπ. Παιδείας, αναφορικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, ενώ αναλύθηκαν τα όποια προβλήματα προκύπτουν, από την εφαρμογή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, προκύπτει πρόβλημα εξαρχής στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων, από τις συνεχείς μεταβολές στη λειτουργία των σχολείων που δεν γνωστοποιούνται σωστά και επαρκώς.

Αναφορικά με την απόφαση λειτουργίας του ολοήμερου υ, με το νέο σύστημα, προκύπτουν προβλήματα, τόσο με τις καλυπτόμενες θέσεις των εκπαιδευτικών που τίθενται πλέον εν αμφιβόλω , όσο και με τη σωστή λειτουργία του προγράμματος, που τελικά δεν φαίνεται να εξυπηρετεί πλήρως τους .

«Πλήγμα» θα αποτελέσει για τους παιδιών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα αναπηρίας, η μείωση των ωρών της «παράλληλης στήριξης», καθώς διαφάνηκε ότι το Υπουργείο, θεωρεί πως τα παιδιά μπορούν να υποστηριχθούν στα δημόσια και από ιδιώτες ειδικούς.

Η αλλαγή επίσης των προϋποθέσεων εγγραφής στα νηπιαγωγεία, επισημάνθηκε ότι ίσως επιφέρει προβλήματα λειτουργίας, κυρίως στα πιο απομακρυσμένα , παρά το γεγονός, ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί όχι μόνο η νομοθετημένη υποχρεωτικότητα του νηπιαγωγείου, αλλά και η θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν, ήταν και η κοινή διοργάνωση ανοικτής ς – συζήτησης, παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση, επί των νέων δεδομένων στη λειτουργία των σχολείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση