Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επί τάπητος σχολικά θέματα μεταξύ Ένωσης Γονέων και προϊσταμένου Α’/θμιας εκπαίδευσης
Επί τάπητος σχολικά θέματα μεταξύ Ένωσης Γονέων και προϊσταμένου Α’/θμιας εκπαίδευσης

Επί τάπητος σχολικά θέματα μεταξύ Ένωσης Γονέων και προϊσταμένου Α’/θμιας εκπαίδευσης

Δεσμεύσεις για συνέχιση της άριστης συνεργασίας και την κοινή διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, συμφώνησαν κατά τη πρόσφατη συνάντησή τους, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα μέλη του Δ.Σ. της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου», με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζο.

Όπως τονίστηκε, παράλληλος στόχος, μέσα από τη συνεργασία, είναι και η διεκδίκηση, καθώς και η επίλυση προβλημάτων που αφορούν γενικότερα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, δημιουργικά και με ασφάλεια το εκπαιδευτικό έργο, προς όφελος των παιδιών.

Στο τραπέζι της συζήτησης, τέθηκαν οι όποιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, η εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και οι ελλείψεις που καταγράφονται, η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, η σίτιση των οικονομικά αδύναμων μαθητών, οι πιστώσεις απ΄τα αρμόδια υπουργεία για τα σχολεία, η κάλυψη των θέσεων ειδικής αγωγής κ.ά.

Υπόψη του προϊσταμένου, τέθηκαν οι ενέργειες που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς και την πίεση που ασκεί και προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Άλλωστε για μία ακόμη φορά, επισημάνθηκε η άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα διδακτήρια- νηπιαγωγεία, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν σε «διπλοβάρδια» και σε χώρους ακατάλληλους επί της ουσίας, για τα νήπια.

Επί τάπητος τέθηκαν και ζητήματα μεταφορών, αλλά και η επαναφορά αιτήματος της Ένωσης, για την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών που ζητούν ολοένα και περισσότεροι γονείς.

Στη συζήτηση έγινε επίσης αποτελεσματικής αντιμετώπισης τυχόν περιστατικών βίας, τρόπων πρόληψης, κ.λπ., ενώ έγινε γνωστός ο προγραμματισμός ορισμένων εκ των επόμενων δράσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, όπως η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, φιλανθρωπικών ενεργειών κ.ά.

Επίσης βασικός στόχος παραμένει, με τη συνδρομή όλων των τοπικών φορέων, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στη συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η Λιάνα Πασχούδη και η έφορος Πέπη Οικονόμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση