Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Eορτασμός παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Eορτασμός παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Eορτασμός παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας, ο Δήμος Βόλου πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και συγκεκριμένα δράση δενδροφύτευσης στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στην περιοχή Αγίας Παρασκευή Βόλου, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τη Δ/νση Πρασίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με τα οφέλη του πρασίνου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, από περιβαλλοντολόγο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου.

Οι δέχθηκαν πληροφορίες, συζήτησαν και συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας απόψεις, ανησυχίες και προτάσεις σχετικά με την προστασία των δασών και του αστικού πρασίνου.

Στη συνέχεια, οι μικρότεροι μαθητές ζωγράφισαν με φαντασία πως θέλουν να είναι το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Οι ζωγραφιές τους θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις παραλίες της περιοχής καθώς θα αναρτηθούν με μέριμνα του Δήμου στους πίνακες ανακοινώσεων των παραλιών.

Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν και απόλαυσαν μια δράση φύτευσης, καθώς τα ίδια με τη συμβολή του προσωπικού της Διεύθυνσης πρασίνου, γέμισαν με λουλούδια τον  όμορφο και φροντισμένου χώρο της αυλής του σχολείου τους.

Η πράξη αυτή έβαλε τα παιδιά στη διαδικασία να ομορφύνουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη φροντίδα των φυτών προκειμένου να διατηρηθούν το δυνατόν περισσότερο.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια και την φιλοξενία του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του 31ου Δημοτικού Σχολείου και φυσικά των μικρών μαθητών.

Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής , ενώ η ενημέρωση εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίηση των κατοίκων του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι #ΒιασμόςστηΘεσσαλονίκη - https://t.co/aSg6KbIDcF -

  • Έκλεβαν κλουβιά με πουλιά και συνελήφθησαν #κλοπή #ληστεία - https://t.co/QimXFPSdd0 -

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση