Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Eνημερωτική συνάντηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
Eνημερωτική συνάντηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Eνημερωτική συνάντηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Tο ΚΕΜΕΤΕ με βάση τον προγραμματισμό του για το 2017  και με τη σύμφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ, προχωρά στη συγκρότηση ομάδων ς με στόχο την επεξεργασία και τη μελέτη επίκαιρων εκπαιδευτικών θεμάτων, που απασχολούν την εκπαιδευτική και τη σχολική κοινότητα, με βάση τις επίσημες θέσεις της  Ο.Λ.Μ.Ε. Η συμμετοχή των μελών των ΕΛΜΕ στις ομάδες είναι ελεύθερη.

Κάθε   εκπαιδευτικός  που επιθυμεί να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας, να παραστεί στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, την  Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 6:30 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού, 6ος όροφος).

 Οι  εκτός Αθήνας, που επιθυμούν να συμμετέχουν, χρειάζεται να δηλώσουν τη συγκεκριμένη ομάδα που επέλεξαν, είτε ηλεκτρονικά στο kemete@sch.gr είτε τηλεφωνικά στα 210-3237252/ 210-3244930/ 210-3311354. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν από τους συντονιστές της ομάδας τους για τη διαδικασία και τον τρόπο συνεισφοράς τους.

Τα θέματα των ομάδων εργασίας είναι:

 

  1. Δράσεις στην εκπαίδευση για τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα.
  2. Αξιολόγηση μαθητών – Αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια
  3. Η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  4. Στατιστικά εκπαίδευσης και ΟΟΣΑ.
  5. Τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.
  6. Όροι και συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών εντός και εκτός σχολείου.

Τοπική αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση – Αυτονομία σχολικών μονάδων.

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ, συμμετοχή σε δραστηριότητες της ΟΛΜΕ και ΚΕΜΕΤΕ

Στο πλαισοο αυτό πραγματοποιείται  Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Τετάρτη 15/2 στο αμφιθέατρο του 3ου και Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, στις 6.μμ.

Η Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για το Σάββατο 18/3.

 

Για συμμετοχή  εκπαιδευτικών της επαρχίας σε ομάδες εργασίες του ΚΕΜΕΤΕ όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν απευθείας με το ΚΕΜΕΤΕ σύμφωνα με τις οδηγίες στο σχετικό έγγραφο.

Η  ΟΛΜΕ θα πραγματοπιήσει  περιφερειακές συσκέψεις – ημερίδες και συγκεκριμέμα στη Λάρισα, Παρασκευή 17/3 (10.00 – 17.00) με θέμα: «έο Λύκειο – Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Καλούνται να συμμετέχουν τα μέλη των ΔΣ ΕΛΜΕ, οι αιρετοί στα Υ.Σ. και ένας ή δύο εκπαιδευτικοί  από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (που θα οριστούν από τους συλλόγους διδασκόντων) της Θεσσαλίας και Ανατ. Στερεάς – ς.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα καλύψει τη μαζική μετακίνηση των συμμετεχόντων από Βόλο προς Λάρισα. Επίσης ειδικά για τη νησιωτική περιοχή η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για έναν συνάδελφο από κάθε σχολείο. Καλούνται οι  σύλλογοι  διδασκόντων να ορίσουν τους συμμετέχοντες και να αποστείλουν τα ονόματα στο μέιλ της ΕΛΜΕ μέχρι Παρασκευή  3/3. Τέλος στο πλαίσιο του διαλόγου για την ημερίδα της ΟΛΜΕ και τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο, καλούνται οι εκπαιδευτικοί  να καταθέσουν τις απόψεις – τους με μέιλ στην ΕΛΜΕ μέχρι 17/3. Οι παραπάνω θέσεις θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο διαδίκτυο.

 

Διοργάνωση περιφερειακών συσκέψεων – ημερίδων

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση περιφερειακών συσκέψεων – ημερίδων στις ακόλουθες περιοχές:

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ: την Παρασκευή, 24/2/2017 (10.00 – 17.00) με θέμα: «Υπηρεσιακές μεταβολές – Διορισμοί – Εργασιακά εκπαιδευτικών»,

Καλούνται να συμμετέχουν:

Τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων καθώς και οι αιρετοί ΠΥ-ΑΠΥ των συγκεκριμένων περιοχών.

Ένας ή δύο συνάδελφοι από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι θα οριστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Οι ΕΛΜΕ θα συγκεντρώσουν τα ονόματα των μελών των ΔΣ, των αιρετών και των εκπροσώπων των Συλλ. Διδ/ντων και θα τα αποστείλουν μαζί με το διαβιβαστικό της ΟΛΜΕ (ακολουθεί στο τέλος του εγγράφου) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης για να ζητηθεί η σχετική από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

  • ΛΑΡΙΣΑ: Παρασκευή, 17/3 (10.00 – 17.00) με θέμα: «έο Λύκειο – Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»,

Καλούνται να συμμετέχουν:

Τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας καθώς και οι αιρετοί ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ των συγκεκριμένων περιοχών.

Ένας ή δύο εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ανατ. Στερεάς-ς οι οποία θα οριστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Οι ΕΛΜΕ θα συγκεντρώσουν τα ονόματα των μελών των ΔΣ, των αιρετών και των εκπροσώπων των Συλλ. Διδ/ντων και θα τα αποστείλουν μαζί με το διαβιβαστικό της ΟΛΜΕ (ακολουθεί στο τέλος του εγγράφου) στις αντίστοιχες Περιφερειακές Διευθύνσεις για να ζητηθεί η σχετική από τον/την Περιφερειακό/-ή Διευθυντή/-ντρια.

ΚΟΖΑΝΗ: την Παρασκευή, 31/3 (10.00 – 17.00) με θέμα: «Αξιολόγηση-Αυτοαξιολόγηση σχολ. μονάδας»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση