Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού
Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού

Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού

« Οι ονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια»

Eνημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού με θέμα « Οι ονείς Μαθαίνουν για τα Λύκεια» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα).

Η συνάντηση έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ' τάξεως των Γυμνασίων της ς για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της απ' το .
Στη συνάντηση θα κατατοπιστούν σφαιρικά για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Στην 3η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:
• Ο Κουτσερής Ηλίας, πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας ς Δήμου Βόλου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλλημα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.
• Ο Σπανός Σεραφείμ, διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε .
• Ο Γκίκας Αθανάσιος, διευθυντής του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου (Εσπερινό) για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό .


Το Προεδρείο της ς θα αποτελείται από: την Φασουράκη Ρηγώ, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον Μανίκα Ιωάννη, διευθυντή του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου και τον Μπερέτα Ιωάννη, διευθυντή του 2ου Ε.Κ. έας Ιωνίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση