Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές
Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές

Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του στο χώρο του σχολείου, που αποτελεί βασικό πεδίο δράσης της Πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα, πραγματοποίησε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, στις 21 και 28 Φεβρουαρίου 2020, δύο (2) βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων (47 μαθητές) του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με θέματα: «συνυπάρχω αρμονικά με τους συνομηλίκους μου» και «διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου», αντίστοιχα.

Επίσης, στις 20 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε ενημέρωση σε μαθητές της Α’ τάξης (81 μαθητές) του 6ου ΓΕΛ Βόλου με θέμα: «νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες».

Επιπλέον, έγιναν δύο (2) ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη των εξαρτήσεων» στις 27 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα.

Το Κέντρο Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», αναστέλλει τις δράσεις του στα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, για όλη την περίοδο κατά την οποία τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η πανδημία πλήττει τις ελληνικές εξαγωγές - https://t.co/eCZWVGUBBp -

  • Eργασίες κατασκευής Αθλητικού Κέντρου στον Αγ. Γεώργιο Φερών που θα φιλοξενείται ο Ολυμπιακός… - https://t.co/dTUUUt93eA -

  • Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα - https://t.co/8D7mTXTIkz -

"Αλιεύοντας" την είδηση