Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων Βόλου για φορολογικά και νομικά θέματα
Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων Βόλου για φορολογικά και νομικά θέματα

Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων Βόλου για φορολογικά και νομικά θέματα

To Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , υπενθυμίζει στους νυν αλλά και πρώην προέδρους και λοιπούς εκπροσώπους των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων, ότι έχει παραταθεί μέχρι 30.9.2017 η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση «οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών των άρθρων 57 – 61 του ν. 4446/, με αναπροσαρμογή των κατά περίπτωση ποσοστών πρόσθετων φόρων», προκειμένου να δοθεί ικανός στους φορολογούμενους να υπαχθούν.

Σε αυτή την κατηγορία, μπορούν να ενταχθούν εάν επιθυμούν και όσοι σύλλογοι (μέσω των εκπροσώπων τους), είχαν Α.Φ.Μ., αλλά δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση, χωρίς πρόστιμο για τα έτη έως και το 2013.

ια τα έτη από 2014 και μετά, δυστυχώς επιβάλλεται πρόστιμο. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εκπρόσωποι των συλλόγων μπορούν να δηλώσουν στο μητρώο της εφορίας όλες τις αλλαγές στις συνθέσεις στα ΔΣ που έχουν συντελεστεί έως 30/9/2016 και δεν έχουν δηλωθεί, χωρίς πρόστιμα. Για αλλαγές από 1/10/2016 και μετά, δυστυχώς και πάλι, επιβάλλεται πρόστιμο αν η αλλαγή δεν δηλωθεί εντός 30 ημερών.

Από το Δ.Σ.  της Ένωσης, συνεχίζονται ταυτόχρονα οι διεκδικήσεις και αφορούν συγκεκριμένες προτάσεις- αιτήματα, προς την ηγεσία, όπως για απαλλαγή υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οριστική διαγραφή προστίμων που εκκρεμούν, απαλλαγή υποβολής Πόθεν Έσχες για τα μέλη των Ενώσεων της χώρας που συμμετέχουν στις σχολικές επιτροπές κ.λ.π.

Άλλες δράσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με η Ένωση διαπίστωσε ότι ένα από τα παλαιότερα αιτήματά της προς το Υπ. Παιδείας και άλλους συναρμόδιους φορείς, που αφορούσε στην ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων με είδη νέας τεχνολογίας (υπο, κιτ ρομποτικής κ.λ.π.), σύμφωνα με προαναγγελία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υλοποιείται.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται εκ μέρους του Δ.Σ. η αποστολή εγγράφων με αιτήματα, προτάσεις, αλλά και για λήψη διευκρινήσεων, προς το Υπουργείο Παιδείας και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τα όσα προηγήθηκαν, όπως η υποβολή υπομνημάτων διαμαρτυρίας (όπως για τη μη υποστήριξη επιθυμίας των παιδιών της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας), η υποστήριξη αιτημάτων γονέων σε θέματα εγγραφών, μετεγγραφών κ.λ.π., η διευκόλυνση οικογενειών για διάφορα ζητήματα των σχολικών κοινοτήτων κ.α.

Παράλληλα, μέλη του συμβουλίου, συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε συναντήσεις με φορείς, σε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις (είτε ως συμμετέχοντες είτε ως εισηγητές), ανταποκρίθηκαν σε προσ κοινωνικών φορέων- εθελοντικών οργανώσεων (εγκαίνια της «Κιβωτού», φιλανθρωπικοί αγώνες, «Χαμόγελο του Παιδιού», εκστρατεία προώθησης σχολικών ειδών της «Unicef» κ.λ.π.), στην υποστήριξη ενεργειών εκ μέρους συλλόγων, όπως για τη συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά που έχουν οικονομικές ανάγκες κ.α.

Βοήθεια για οικονομικά – νομικά θέματα

Σημειώνεται, ότι όσοι εκπρόσωποι συλλόγων έχουν ερωτήματα για σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των συλλόγων, μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση, ώστε με τη συνδρομή εθελοντών- καταρτισμένων επιστημονικά γονέων, να λαμβάνουν απαντήσεις με στόχο να βοηθηθούν στο έργο τους.

Επί τη ευκαιρία, το Δ.Σ. ευχαριστεί ιδιαίτερα, για τη σημαντική εθελοντική βοήθεια, που παρέχουν στην Ένωση Γονέων, με την επαγγελματική τους κατάρτιση, αλλά και με την ιδιότητα του γονέα και μελών κατά καιρούς σε Συλλόγους Γονέων, τους: Αλέκο Κεχαγιά υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας (Σ.Ο.Λ.) και τον Σταμάτη Παπαγγελή, δικηγόρο, καθώς και όλους όσοι κατά καιρούς προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται τέλος σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και των όποιων ενδιαφερόμενων, ότι το γραφείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. , βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.). Για ηλεκτρονική επικοινωνία: enwsigonewnvolou@gmail.com, στο blog της Ένωσης στη διεύθυνση http://enosigoneonvolou.blogspot.gr , (με όλα τα νέα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες), ενώ μπορεί να υπάρξει επικοινωνία και με όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα στοιχεία των οποίων, είναι αναρτημένα στο προαναφερόμενο blog.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση