Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ενημέρωση στα σχολεία της Μαγνησίας για … «θανατηφόρο» Ιαπωνικό κόμικ
Ενημέρωση στα σχολεία της Μαγνησίας  για … «θανατηφόρο» Ιαπωνικό κόμικ

Ενημέρωση στα σχολεία της Μαγνησίας για … «θανατηφόρο» Ιαπωνικό κόμικ

Παραγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου

Ενημέρωση πρόκειται να γίνει στα σχολεία της Μαγνησίας, από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, για το Ιαπωνικής προέλευσης κόμικ Death Note, η ιστορία του οποίου, συνδέεται με μια θανατηφόρα επίθεση – αντιγραφή του πρωταγωνιστή μαθητή του και δολοφόνου στο Βέλγιο.

Με παραγγελία του Αρείου Πάγου που έφτασε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, ζητείται να γίνει ενημέρωση για το κόμικ που έχει γίνει anime και έχει εμπνεύσει σειρά βιοντεοπαιχνιδιών, στα σχολεία της Μαγνησίας για πρόληψη.

Η ενημέρωση στα σχολεία, θα γίνει με ευθύνη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της Αστυνομίας ενδεχομένως, ανάλογα με την εντολή που θα δώσει η Εισαγγελία στους αρμόδιους φορείς.

Το Death Note είναι σειρά ιαπωνικών manga (κόμικ) σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπάτα. Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή λυκείου Γιαγκάμι Λάιτ ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του.

Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μία «κοινωνία που σαπίζει» και να γίνει ο ίδιος κριτής και «θεός ενός νέου κόσμου» οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδια του, στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του «L».

Αρχικά, το μάνγκα δημοσιεύτηκε στις σελίδες του περιοδικού Weekly Shōnen Jump από το Δεκέμβριο του 2003 έως το Μάιο του 2006, ενώ η μεταφορά σε άνιμε έπαιξε στην ιαπωνική τηλεόραση από 3.10.2006 έως 26.6.2007.

Η σειρά ενέπνευσε επίσης τρεις ταινίες, δύο μυθιστορήματα και αρκετά βιντεοπαιχνίδια.

Από τον Απρίλιο του 2009, το μάνγκα κυκλοφορεί στα ελληνικά .

Η δημοτικότητα του Death Note σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note, με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα σχολεία.

Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευτεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

Η πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν δύο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός στη χώρα με το όνομα «Mangamoord» (Φόνος του Manga).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Ευρωεκλογές και το δίλημμα των Ελλήνων - https://t.co/c3w7GFahlU -

  • Άγρια επίθεση σε κρατούμενο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου #Nοσοκομείο #αλλοδαπός… - https://t.co/bZf4O14V5p -

  • Τραυματισμός 28χρονου Ρουμάνου σε τροχαίο στο ύψος του Αϊδινίου - https://t.co/8pBBm3YTlp -

"Αλιεύοντας" την είδηση