Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενημέρωση κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου για τα προβλήματα παιδείας στη Μαγνησία
Ενημέρωση κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου για τα προβλήματα παιδείας στη Μαγνησία

Ενημέρωση κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου για τα προβλήματα παιδείας στη Μαγνησία

Υπόψη του κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου, που βρέθηκε σήμερα στον Βόλο, (ενόψει διεργασιών για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας), έθεσαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, από κοινού με μέλη του Συλλόγου γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη λειτουργία των τμημάτων που κρίθηκαν ολιγομελή από μαθητές, που όμως οδηγούν σε αδιέξοδο, όλους όσοι επέλεξαν τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Όπως εξήγησαν στα μέλη του κλιμακίου οι γονείς, αναφέροντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όσο και στο 4Ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, (Εσπερινό) το θα πρέπει να εξετάσει με μια μεγαλύτερη ευελιξία το θέμα που αφορά στο μέλλον των παιδιών, από τη στιγμή μάλιστα, που το κόστος για το υπουργείο από τη λειτουργία τους είναι μηδαμινό.

Οι γονείς επέμεναν ότι το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να ακούσει τη φωνή διαμαρτυρίας των παιδιών που διψούν για μάθηση της ειδικότητας που επέλεξαν να κάνουν επάγγελμα στη τους, και όχι απλά να παρακολουθήσουν κάτι, ανεξάρτητα από τη δική τους επιλογή, επειδή έτσι αποφασίζει το Υπουργείο.

Τα μέλη του κλιμακίου, παρόντων και τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, δήλωσαν γνώστες των προβλημάτων, δεσμευόμενοι ότι θα προωθήσουν τα ζητήματα, στο Υπ. Παιδείας.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, Λιάνα Πασχούδη, προσκόμισε στα μέλη του κλιμακίου και τα υπόλοιπα έγγραφα που έχει συντάξει και αποστείλει η Ένωση, για θέματα που αφορούν και άλλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, όπως η τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης, την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής μεταφοράς μαθητών για όλα τα σχολεία, η εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων στο νομό κ.λπ.

Σημειώνεται, ότι συνολικά για τα θέματα της εκπαίδευσης, τα προβλήματα, τα αιτήματα αλλά και προτάσεις, ενημέρωσαν το κλιμάκιο, εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση