Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για τις εγγραφές στο ΕΠΑΛ Σκιάθου
Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για τις εγγραφές στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για τις εγγραφές στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Προτεραιότητα η παιδεία για την Δημοτική Αρχή

 

Με την Φ11/75710/Δ4/17-6-2020 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ιδρύεται ΕΠΑΛ Σκιάθου με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, ως παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου.

Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετική επιστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας στάλθηκε στο Δήμο στις 27 Νοεμβρίου 2019.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2019, ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του δημάρχου για την ίδρυση του ΕΠΑΛ, (υπ. αρ. απόφαση 41/2019).

Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου τη χρονιά 2020-21 θα λειτουργήσει ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες: Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης και Οικονομικών, Υπηρεσιών Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.

Όλοι οι  γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Σκιάθου, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν το ΕΠΑΛ Σκιάθου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών που πρέπει να συμπληρώσουν για την εγγραφή του παιδιού τους στην Α΄ Λυκείου, δηλώνοντας στο σύστημα e-εγγραφές το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου με τόπο κατοικίας τη Σκιάθο.

Επίσης στη Β’ Τάξη του ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων με σκοπό την απόκτηση Πτυχίου στις παραπάνω ειδικότητες αλλά και εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ για σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμη, στην Β’ τάξη του ΕΠΑΛ μπορούν να μετεγγραφούν, όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην Α’ Γενικού Λυκείου.

Στο συνημμένο Ενημερωτικό φυλλάδιο για το ΕΠΑΛ Σκιάθου αναγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421047386 και 2421052984 Δημήτριος Σαμαράς (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) 2421022848  Ιωάννη Στούπα (1ο ΕΠΑΛ Βόλου) 2427 3 50137  Σοφία Μπαλαλά (Δήμος Σκιάθου).

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων-εγγραφών των αποφοίτων της Γ’ Γυμνασίου στα Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, οπότε παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας .

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Δ.Δ.Ε. του Δήμου Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι “οι σχολικές αυτές μονάδες θα συνεργήσουν στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και παράλληλα στην παραμονή των νέων στις συγκεκριμένες περιοχές, συμβάλλοντας εν τέλει στην επαγγελματική και στην οικονομική τους ανάπτυξη”.

Η Δημοτική Αρχή ενεργώντας με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους, θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σωκράτη Σαβελίδη όπως και την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, για τις ενέργειες τους, “δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση