Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΥΓΕΙΑ / Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές  σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Ξεκινούν ενημερωτικές δράσεις από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στα 9ο και 7ο Γυμνάσια Βόλου

Εκδήλωση για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και την χρήση φορητών- εξωτερικών απινιδωτών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου από τις 9.30 το πρωί έως τις 13.15, στην κεντρική αίθουσα του 9ου Γυμνασίου Βόλου και του 7ου Γυμνασίου Βόλου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Κηδεμόνων Δ. Βόλου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την απαραίτητη συνδρομή και συμμετοχή των διευθύνσεων των δύο σχολείων, με έναν επιπλέον στόχο, που αφορά στην σύσφιξη των γενεών, αλλά και την βοήθεια και την γνώση που μπορεί να προσφέρει ο νεότερος προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και το αντίστροφο.

Ο τίτλος της ενημερωτικής δράσης, είναι «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση σώζουν ζωές» και γίνεται με την συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων (7ο Γυμνάσιο Βόλου και 9ο Γυμνάσιο Βόλου).

Θα γίνουν χαιρετισμοί του προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλία Κουτσερή,  του αντιπροέδρου του Γηροκομείου Βόλου και αντιπροέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» Ευθύμιου Ζιγγιρίδη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και  του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατιωτικός ιατρός Χαράλαμπος Παρίσης.

Η συγκεκριμένη δράση, είναι η πρώτη οργανωμένη σε σχολικό συγκρότημα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την φετινή χρονιά, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, αλλά και τα αιτήματα που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν από τις σχολικές κοινότητες.

Σημαντικός παράγοντας, βέβαια, είναι η διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων, καθώς το πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική παρουσία και προσπάθεια, ενώ θετικό θεωρείται το γεγονός, ότι και οι εκπαιδευτικοί, στέκονται ένθερμοι υποστηρικτές στην παροχή γνώσης των πρώτων βοηθειών, όπως αποδείχθηκε και σε πρόσφατο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σεμινάρια και ενημέρωση

Υπενθυμίζεται, ότι από το περασμένο ήδη καλοκαίρι και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπήρξε συνεργασία, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών (συγκεκριμένης ηλικίας), αλλά και την προσφορά της πρώτης φροντίδας υγείας, με αφορμή κάποιο ατυχές περιστατικό σε σχολικούς και όχι μόνο χώρους.

Απαραίτητοι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που ξεκίνησε και η οποία σταδιακά θα κορυφωθεί, με την ελπίδα να υπάρξει σημαντική ανταπόκριση, ακόμη και με την διάθεση φορητών απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου καθώς και ο στρατιωτικός γιατρός- καρδιολόγος Χαράλαμπος Παρίσης, που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση