Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εγγραφές μαθητών στο υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό σχολείο Βόλου
Εγγραφές  μαθητών στο υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό  σχολείο  Βόλου

Εγγραφές μαθητών στο υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό σχολείο Βόλου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ενημερώνει γονείς και μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού, που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου για το 2016-2017, ότι μπορούν να καταθέσουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για εγγραφή στο υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό Σχολείο Βόλου. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου αποφοίτησης των παιδιών τους.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική για γονείς και μαθητές αλλά ενδεικτική της προτίμησης τους, καθώς εκκρεμεί η απόφαση ίδρυσης του σχολείου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού , ωστόσο, θα συμβάλει στη διαδικασία ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο για το 2016-2017. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε σε πρώτη φάση να ενημερωθεί για τον αριθμό των μαθητών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο είναι καταρχήν Δημόσιο Σχολείο, με τη διαφορά ότι διαθέτει τρεις επιπλέον κατευθύνσεις σπουδών: θέατρο-κινηματογράφο, χορό και εικαστικές τέχνες. Η εισαγωγή γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες, για το υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Βόλο, θα διεξαχθούν κατ΄ εξαίρεση φέτος το Σεπτέμβρη 2016 για το σχολικό έτος 2016-2017 (για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία οι εξετάσεις διενεργούνται κανονικά κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου).

Στο , παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται και μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, όπως: εικαστικές τέχνες, ιστορία τέχνης, χορός (κλασικός, σύγχρονος, παραδοσιακός), θέατρο, μουσική, υπο-αυτοσχεδιασμός, θεατρολογία, κινηματογράφος, κ.ά.

Στη συνέχεια, στο Λύκειο, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν επιπλέον: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, ντοκιμαντέρ, κινησιολογία, υπο, φωνητική-ορθοφωνία, δραματοποίηση κειμένου, ιστορία κινηματογράφου κ.ά. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η μεταφορά και η σίτιση των μαθητών είναι αντίστοιχες με αυτές των μουσικών σχολείων.

Έως σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τρία Καλλιτεχνικά Σχολεία (-Λύκειο) στην Ελλάδα: ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Κρήτης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, «η ενασχόληση των μαθητών και η εξοικείωσή τους με όλες τις μορφές της Τέχνης θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της αισθητικής τους, καθώς δεν πρόκειται απλώς για μύηση στην Τέχνη, αλλά κάτι παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα γίνουν οπωσδήποτε ζωγράφοι ή ηθοποιοί ή καλλιτέχνες.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται η εκπαιδευτική διαδικασία πιο δημιουργική και ευχάριστη για τους μαθητές και, κατά συνέπεια, αποτελεσματική για διδάσκοντες και μαθητές!».

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου βρίσκονται στα: 1342/13.5.2016 (Τεύχος Β') και 1840/26.08.2015 (Τεύχος Β').

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση