Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενδοσχολική Επιμόρφωση Νηπιαγωγών Βόλου
Ενδοσχολική Επιμόρφωση Νηπιαγωγών Βόλου

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Νηπιαγωγών Βόλου

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ς «Πρόταση Ζωής»-Ο.ΚΑ.ΝΑ., στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του στη σχολική κοινότητα, πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση 10 Νηπιαγωγών από τα κάτωθι σχολεία: 15ο, 16ο, 25o και 34ο.

Τη συντόνισαν οι ώγου Ζωή, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός-στέλεχος Πρόληψης.

Με την ενεργό συμμετοχή όλων σε μικρές ομάδες και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε το θέμα: «Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό- Ο ρόλος του Εκπαιδευτικού».

Στο 13ο Νηπιαγωγείο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ς «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια σε δύο τμήματα του 13ου Νηπιαγωγείου .

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος και Μαρία-Αγγελική Μυλωνάκη, ψυχολόγος επισκέφθηκαν το στις 18 Φεβρουαρίου και πραγματοποίησαν βιωματική παρέμβαση στα νήπια και προνήπια των δύο τμημάτων του υ. Με δραστηριότητες καθοδηγούμενης χαλάρωσης, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε το θέμα «Εγώ και οι άλλοι – Συνυπάρχουμε αρμονικά». Στη συμμετείχαν και οι , Ευαγγελία Σδρούλια και Αρίστη Αγερώτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση