Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ένας ιός με φέρνει μπροστά στον εαυτό μου-Covid θέματα και ψυχικά αποθέματα
Ένας ιός με φέρνει μπροστά στον εαυτό μου-Covid θέματα και ψυχικά αποθέματα

Ένας ιός με φέρνει μπροστά στον εαυτό μου-Covid θέματα και ψυχικά αποθέματα

Η Διεύθυνση Β'/θμιας Εκπαίδευσης , σε με το Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παν/μίου Θεσσαλίας και το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ Βόλου, διοργάνωσε την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, τρίωρη διαδικτυακή, κατά το δυνατόν βιωματική, ενημέρωση ευαισθητος για τους Διευθυντές ΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ Ν. Μαγνησίας με θέμα: «Ένας ιός με φέρνει μπροστά στον εαυτό μου – Covid θέματα και ψυχικά αποθέματα».

Στόχοι αυτής της ενημέρωσης ήταν να αναδειχτούν οι συνέπειες της μακροπρόθεσμης τηλς και του εγκλεισμού, να εντοπιστούν τυχόν εξαρτητικές συμπεριφορές των εκπαιδευτικών και των ών και να γίνει αναφορά σε καλές πρακτικές.

Ο απώτερος σκοπός ήταν να δράσουν οι Διευθυντές ως πολλαπλασιαστές αυτής της πληροφορίας στα σχολεία τους.

Τη διαδραστική ενημέρωση ανέλαβαν οι: Αγγελική Κωλέττη, ψυχολόγος MSc., πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Παν/μίου Θεσσαλίας & ιάννης Τζανίδης, ψυχολόγος MSc., πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, συνεργάτης ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ Βόλου.

Οι εισηγητές τόνισαν ότι ο κορωναϊός επέφερε δραστικές μεταβολές στην καθημερινότητα, με κυριότερες τον εγκλεισμό και την κοινωνική αποστασιο που έχουν την αντανάκλασή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι πρώτες έρευνες που μελέτησαν τον βαθμό που επηρεάστηκαν οι καθηγητές Β'/θμιας είναι ενθαρρυντικές, καθώς υποδεικνύουν ότι έχουν καλούς μηχανισμούς προσαρμογής.

Ωστόσο, τα ευρήματα δείχνουν ότι και οι δικοί τους δείκτες ψυχικών αποθεμάτων έχουν επηρεαστεί και φαίνεται κάποιοι να υιοθετούν εξαρτητικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό, οθόνη). Πρόκειται όμως για έναν πληθυσμό που, εκτός από τις δικές του δυσκολίες, έρχεται να διαχειριστεί μία ική κοινότητα, η οποία είναι ψυχολογικά πολύ πιεσμένη και με μεγάλη ανάγκη να εκφραστεί για όσα έχει υποστεί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΔΔΕ Μαγνησίας Χαραλ. Σταχτέα, η συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση, κυρίως εξαιτίας του τρόπου προσέγγισης που υιοθέτησαν οι εισηγητές, συνέβαλε ουσιαστικά στην επαγγελματική των εκπαιδευτικών, καθώς τους προσέφερε ουσιαστικά εφόδια να διαχειριστούν εποικοδομητικά την επανένταξη των μαθητών στη γνώριμη σχολική πραγματικότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση