Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έναρξη σχολικής χρονιάς με κενά 20.000 εκπαιδευτικών
Έναρξη σχολικής χρονιάς με κενά 20.000 εκπαιδευτικών

Έναρξη σχολικής χρονιάς με κενά 20.000 εκπαιδευτικών

Καθεστώς «αναπληρωτών» και φέτος στα σχολεία της χώρας, που μεταβάλλονται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε «διερχόμενων εκπαιδευτικών».

Είκοσι χιλιάδες πάγια κενά στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας πρέπει να καλυφθούν ως τις 5 Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα αβρόγλου.
Η πρώην αλλά και νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά τις υπο της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, έχει δει «κόκκινη κάρτα» από τους εκπροσώπους των θεσμών στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε κάνει κινήσεις όπως η μεταφορά εκπαιδευτικών από τη μια στην άλλη ή η ανάθεση διδασκαλίας συναφών ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αναφέρει το δημοσίευμα των Νέων.

Έτσι την 1η Σεπτεμβρίου, που τα σχολεία ανοίγουν για τον εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό, τα κενά των περίπου 20.000 εκπαιδευτικών θα υπάρχουν. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτέμβρη και με την τοποθέτηση του πρώτου κύματος αναπληρωτών δεν θα παραμείνουν πολλά κενά στα σχολεία της χώρας, αν και στις ειδικότητες εκπαιδευτικών (Καλλιτεχνικά, Πληροφορική, ξένες κ.λπ.) μπορεί να καταγραφούν και φέτος κενές θέσεις, γύρω στις 2.000-3.000.

Πάντως από σήμερα και ως τις 31 του μήνα, όπως λέει ο Παναγιώτης Ρούμπης, πρόεδρος της Α' Αθήνας, τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών θα καταγράφουν ψεις.

Χτες, οι διευθυντές όλων των σχολείων πέρασαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας όλα τα τμήματα των μαθητών που υπήρχαν έως σήμερα επικαιροποιημένα με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν.
Τα περισσότερα κενά όπως κάθε χρονιά υπάρχουν στην Εκπαίδευση, με περίπου 14.000 θέσεις ακάλυπτες πανελλαδικά. ι' αυτές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις από τα κοινοτικά κονδύλια και θα καλυφθούν πριν αρχίσουν τα σχολεία.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι γύρω στις 6.000-7.000. Αυτά θα καλυφθούν από του κρατικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: istioforosnews.com
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση