Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.
Εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Για 10η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) μέσω της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library υλοποιεί τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών” για το , η οποία αφορά τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Οι βιβλιοθήκες που ενισχύονται από το Ίδρυμα, αποτελούν τον πλέον σημαντικό – και ενίοτε τον μόνο – πόλο επιμόρφωσης και πολιτισμού για τον τόπο όπου λειτουργούν. Ανάμεσα στις κατηγορίες των βιβλιοθηκών, που ενισχύονται από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε., είναι και οι βιβλιοθήκες που περιλαμβάνονται στο αναβάθμισης των βιβλιοθηκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Future Library, ο οποίος υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Κ.Δ..Π. Νεάπολης της -ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου συμμετέχει από το 2012 στις καλοκαιρινές εκστρατείες ανάγνωσης και δημιουργικότητας του Future Library.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. δώρισε μέσω του Future Library 253 βιβλία στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης για τον εμπλουτισμό της συλλογής της. Φέτος, έχει επιλεγεί για δεύτερη φορά ως παραλήπτης δωρεάς 420 βιβλίων.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γνωριμίας με τα νέα βιβλία την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2000.

Είναι δανειστική και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Η εγγραφή και ο είναι δωρεάν.

Στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν 12.500 τίτλοι βιβλίων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για εφήβους, νέους αλλά και βιβλία για γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς επίσης λευκώματα και βιβλία τέχνης.

Το Κ.Δ..Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και ».

Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης

Νεαπόλεως 76, τηλ.: 2421064336

www.kdap.gr

http://kdapneapolis.blogspot.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση