Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » EΛΜΕ Μαγνησίας: Χορήγηση εκπτωτικής κάρτας 50% στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς
EΛΜΕ Μαγνησίας: Χορήγηση εκπτωτικής κάρτας  50% στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς

EΛΜΕ Μαγνησίας: Χορήγηση εκπτωτικής κάρτας 50% στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς

 

Την χορήγηση εκπτωτικής κάρτας  50% στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς είτε αυτό γίνεται οδικώς (ΚΤΕΛ) είτε ακτοπλοϊκώς καθώς επίσης και το αίτημα για ουσιαστική αναμόρφωση των οδοιπορικών που προβλέπονται ζητά η ΕΛΜΕ από τα αρμόδια Υπουργεία.

O νομός ς, με τη γεωγραφική ιδιομορφία, έχει κάθε χρόνο σοβαρό πρόβλημα με την έγκαιρη εκπαιδευτική κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων και κυρίως στα νησιά των Β. Σποράδων.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά στο χερσαίο τμήμα, Πήλιο, Τρίκερι, περιφέρεια Αλμυρού κ.λπ.) και δεκάδες κάθε βδομάδα από και προς τα νησιά. Οι μετακινήσεις αυτές, πέρα της αυξημένης επικινδυνότητας, είναι και ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος, που για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά  και δεν είναι μόνιμοι , είναι ακόμα μεγαλύτερο, μια και στην καλύτερη περίπτωση συντηρούν και δεύτερο σπίτι…

Επαναφέρουμε την θέση μας για την χορήγηση εκπτωτικής κάρτας  50% στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς είτε αυτό γίνεται οδικώς (ΚΤΕΛ) είτε ακτοπλοϊκώς καθώς επίσης και το αίτημα για ουσιαστική αναμόρφωση των οδοιπορικών που προβλέπονται.

Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, την διαρκή ύφεση και λιτότητα, το οικονομικό βάρος που επωμίζονται επί πλέον αυτοί οι συνάδελφοι είναι δυσβάστακτο και η ελάφρυνσή τους είναι  επιτακτική ανάγκη. Επιπρόσθετα για τους εκπ/τικούς πού μετατίθενται, αποσπώνται η τοποθετούνται ως αναπληρωτές στα νησιά, υπάρχει και το πρόβλημα στέγασης (διάρκεια ενοικίασης, κόστος, κ.λ.π…). Ένα πρόβλημα που η λύση του είναι ευθύνη και της πολιτείας αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

.Σ της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

1.Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη

2.Επαφές με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και το ΚΤΕΛ ς

3.Συντονισμός με άλλες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για ουσιαστική παρέμβαση στο υπουργείο.

4.Συνάντηση με τους τοπικούς και στα τρία νησιά, μετά τις διακοπές

Στήριξη ΕΛΜΕ σε συνδικαλιστές

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της  στους συνδικαλιστές  των ΟΤΑ Μαγνησίας οι οποίοι σύρθηκαν σε δίκη, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν με αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συλλόγου των ΟΤΑ  το 2012, ώστε να μην απολυθούν οι 140 του Νομού ,που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα. Αγώνας που απέτρεψε την απόλυση και οι συνάδελφοι μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Οι Τσαλούχας και Καρυδάκη, καταδικάστηκαν από τη δικαιοσύνη, γιατί ως όφειλαν, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ήταν στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης εκείνων των ημερών.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στον τύπο, είναι η της προέδρου του δικαστηρίου, κατά τη δίκη, πως κατά την προσωπική της άποψη οι στην δεν πρέπει να απεργούν. Η άποψη αυτή ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες αποφάσεις και για άλλους  χώρους  και αντιστρατεύεται συνταγματικά δικαιώματα.

Ας το καταλάβουν όλοι. Η εναρμόνιση της όποιας εξουσίας με τις επιδιώξεις και τις πολιτικές  που εκπορεύονται από την και από τα συμφέροντα του  μεγάλου κεφαλαίου, δεν μπορούν να πτοήσουν το εργατικό κίνημα και σίγουρα δεν θα κάμψουν την πίστη  για το δίκαιο του αγώνα  της τάξης του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση