Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » EΛΜΕ Μαγνησίας: Οι σχολικές μονάδες όπως είναι καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιφέρειας
EΛΜΕ Μαγνησίας: Οι σχολικές μονάδες όπως είναι καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιφέρειας

EΛΜΕ Μαγνησίας: Οι σχολικές μονάδες όπως είναι καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιφέρειας

“Οι σχολικές μονάδες όπως είναι καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιφέρειας και επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για καμία μεταβολή στο υπάρχον καθεστώς των σχολικών μονάδων. Αυτό ισχύει και για το Λύκειο Καναλίων για το οποίο απαιτούμε τη διατήρησή του ως αυτόνομης μονάδας. Την ίδια θέση έχει ο σύλλογος καθηγητών του Λυκείου καθώς και η τοπική κοινότητα Καναλίων και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Αυτή η θέση κατατέθηκε από τη κοινή σύσκεψη των φορέων προς το διευθυντή Β’βάθιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.”

Τα παραπάνω τονίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αφορμή τις προτάσεις για μεταβολές στις σχολικές μονάδες που ζητά το Υπουργείο και προσθέτει: “Τέτοια θέματα είναι αντικείμενο συζήτησης της σχολικής κοινότητας, της τοπικής κοινότητας, της ευρύτερης κοινωνίας, παίρνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και την ιδιομορφία κάθε περιοχής”.

Όσον αφορά την κατανομή μαθητών στο Δήμο Βόλου αποσαφηνίζεται: “Το ΔΣ της ΕΛΜΕ με ανακοίνωση του στις 12-9-16 κατήγγειλε τη στάση του διευθυντή Β’/θμιας εκπαίδευσης, αποκλειστική ευθύνη του οποίου είναι ο ορισμός των τμημάτων και η κατανομή των μαθητών, για το γεγονός ότι προχώρησε σε άνιση κατανομή των μαθητών σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, προκαλώντας καταστάσεις ρευστότητας, αστάθειας και αντιπαλότητας στα σχολεία.

Η θέση μας είναι η όσο το δυνατόν ισομερής κατανομή των μαθητών με στόχο ένα σταθερό μαθητικό δυναμικό με τμήματα που εξασφαλίζουν τη μορφωτική – παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές, με σταθερές εργασιακές και εκπαιδευτικές σχέσεις . Παλεύουμε για μείωση μαθητών ανά τμήμα με στόχο το μέγιστο 20 μαθητές ανά τμήμα.

Η ανάπτυξη ή μη του κάθε σχολείου σε μαθητές και τμήματα, οφείλεται σε αυξομειώσεις του μαθητικού δυναμικού (η γενική τάση είναι η υπογεννητικότητα και μείωση των μαθητών) και κυρίως στην κατανομή των μαθητών και τον αριθμό των τμημάτων, όπως ορίζονται από τον Διευθυντή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενέργειες που προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα «καλύτερων» σχολείων, σε βάρος άλλων, με τακτικές προσέλκυσης μαθητών και καταχρήσεις του δικαιώματος των μεταγραφών είναι επικίνδυνες για την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό, οδηγώντας σε «κατηγοριοποίηση» σχολείων, που αντιπαλεύουμε ως κομμάτι της αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Τα δημόσια σχολεία δεν ανήκουν σε κανέναν, παρά μόνο συνολικά στο λαό και εξυπηρετούν τη μόρφωση και εκπαίδευση όλων των παιδιών. Αναπτύσσονται γνώσεις, δεξιότητες και αξίες με την ευθύνη της Πολιτείας και το μεράκι των εκπαιδευτικών, μακριά από φαινόμενα ανταγωνισμού, διακρίσεων και κατηγοριοποιήσεων σε βάρος άλλων σχολείων. “

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση