Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις

Ερώτηση κατέθεσε η Κατερίνα  Παπανάτσιου

 

Με την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Μαγνησίας (4-10-2019) η ΕΛΜΕ Μαγνησίας απαιτούσε να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας. Φθάσαμε τέλη Οκτώβρη και τα κενά παρέμειναν τα ίδια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας και να υπολειτουργούν τα τμήματα Ένταξης. Γι' αυτό το λόγο έγινε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (23-10-2019).

Το ΔΣ έθεσε τα ζητήματα των μονίμων διορισμών ως πρωταρχικό αίτημα, των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή, τα λειτουργικά κενά – προσλήψεις αναπληρωτών, την έγκριση τμήματος μαθητείας στην κομμωτική και προσλήψεις αναπληρωτών για τα 10 εγκεκριμένα τμήματα ΖΕΠ στο νομό Μαγνησίας.

Συνολικά τα κενά σε όλη την επικράτεια για όλες τις δομές της εκπαίδευσης  παραμένουν  πολλά με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή η “κανονικότητα” και οι συνθήκες “ομαλότητας” στα σχολεία από την 1η του Σεπτέμβρη γίνονται πράξη από την Υπουργό Παιδείας κ. .

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τέλη Οκτώβρη οι έχουν χάσει χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω των εκπαιδευτικών κενών, κάτι που βεβαίως το έχουμε δει να συμβαίνει κι άλλες φορές τα τελευταία χρόνια και επιτέλους πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με την πρόσληψη αναπληρωτών .

Αντί όμως το Υπουργείο να κάνει αυτό, βρήκε το γνωστό μαγικό τρόπο να καλύψει τα κενά. Κατόπιν εντολής Υπουργείου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με έγγραφο “αυστηρή προειδοποίηση – άμεση επιβεβαίωση δεδομένων myschool” προς τις ΔΔΕ Θεσσαλίας (22-10-2019), ζητά το κλείσιμο τμημάτων για να γίνουν τάξεις των 27 σε κάποιες σχολικές

μονάδες του νομού Μαγνησίας (δηλαδή 54 αντί για 55 για να γίνουν 3 τμήματα).

Ο σκοπός προφανής. Εξοικονόμηση προσωπικού δημιουργώντας τεχνητά περισσεύματα και όχι προσλήψεις αναπληρωτών.

Το έγγραφο αυτό έρχεται μετά από 50 ημέρες λειτουργίας των σχολείων, όπου έχουν τελειώσει μετ σε γυμνάσια και λύκεια, έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα σε ομάδες προσανατολισμού και τομείς στα ΕΠΑΛ (και σωστά εγκρίθηκαν) και πλέον τα σχολεία λειτουργούν με τα καθορισμένα τμήματά τους από το Σεπτέμβρη.

Απαιτούν

  • α λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες όπως διαμορφώθηκαν τα τμήματά τους το Σεπτέμβρη με ευθύνη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος από το νόμο για τον καθορισμό των τμημάτων. Με βάση αυτά έγιναν από το ΠΥΣΔΕ οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (μονίμων, αποσπασμένων, αναπληρωτών).

Απαιτούν

  • Την κάλυψη των κενών με την πρόσληψη αναπληρωτών και όχι με την συσσώρευση 27 μαθητών στα τμήματα που είναι σε βάρος της μορφωτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας (αυτή τη διαδικασία ζητήσαμε να λάβει υπόψη του ο περιφερειακός διευθυντής κ. Δοδοντσάκης).

Άλλωστε η θέση του κλάδου είναι γνωστή:

   20 μαθητές ανά τμήμα, 15 μαθητές στα μαθήματα κατεύθυνσης, 10 μαθητές στα εργαστήρια.

 

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, προς την υπουργό Παιδείας κ. , με θέμα τις εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δ.Ε Μαγνησίας.

Την ερώτηση συνυπογράφουν ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α   ίκος Φίλης και η αν. τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Μερόπη Τζούφη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής, με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, στη Μαγνησία εκκρεμούν 25 προσλήψεις καθηγητών, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως Φυσικής και Χημείας στη Γενική Εκπαίδευση και 24 προσλήψεις καθηγητών στην Ειδική Αγωγή.

Επίσης, δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη λειτουργία των 10 εγκεκριμένων Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ενώ δεν έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών στην Ειδική Αγωγή.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το θέμα, η υπουργός δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες, για την κάλυψη των κενών. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες της Μαγνησίας και ως εκ τούτου την καλεί να απαντήσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί για την επίλυση του προτος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση