Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση κάλυψη κενών με προσλήψεις

Ερώτηση κατέθεσε η Κατερίνα  Παπανάτσιου

 

Με την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Μαγνησίας (4-10-2019) η ΕΛΜΕ Μαγνησίας απαιτούσε να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας. Φθάσαμε τέλη Οκτώβρη και τα κενά παρέμειναν τα ίδια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας και να υπολειτουργούν τα τμήματα Ένταξης. Γι’ αυτό το λόγο έγινε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (23-10-2019).

Το ΔΣ έθεσε τα ζητήματα των μονίμων διορισμών ως πρωταρχικό αίτημα, των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή, τα λειτουργικά κενά – αναπληρωτών, την τμήματος μαθητείας στην κομμωτική και αναπληρωτών για τα 10 εγκεκριμένα τμήματα ΖΕΠ στο νομό Μαγνησίας.

Συνολικά τα κενά σε όλη την επικράτεια για όλες τις δομές της εκπαίδευσης  παραμένουν  πολλά με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή η “κανονικότητα” και οι συνθήκες “ομαλότητας” στα σχολεία από την 1η του Σεπτέμβρη γίνονται πράξη από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τέλη Οκτώβρη οι έχουν χάσει χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω των εκπαιδευτικών κενών, κάτι που βεβαίως το έχουμε δει να συμβαίνει κι άλλες φορές τα τελευταία χρόνια και επιτέλους πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με την αναπληρωτών .

Αντί όμως το Υπουργείο να κάνει αυτό, βρήκε το γνωστό μαγικό τρόπο να καλύψει τα κενά. Κατόπιν εντολής Υπουργείου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με έγγραφο “αυστηρή προειδοποίηση – άμεση επιβεβαίωση δεδομένων myschool” προς τις ΔΔΕ Θεσσαλίας (22-10-2019), ζητά το κλείσιμο τμημάτων για να γίνουν τάξεις των 27 μαθητών σε κάποιες σχολικές

μονάδες του νομού Μαγνησίας (δηλαδή 54 αντί για 55 για να γίνουν 3 τμήματα).

Ο σκοπός προφανής. Εξοικονόμηση προσωπικού δημιουργώντας τεχνητά περισσεύματα και όχι αναπληρωτών.

Το έγγραφο αυτό έρχεται μετά από 50 ημέρες λειτουργίας των σχολείων, όπου έχουν τελειώσει μετεγγραφές σε γυμνάσια και λύκεια, έχουν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα σε ομάδες προσανατολισμού και τομείς στα ΕΠΑΛ (και σωστά εγκρίθηκαν) και πλέον τα σχολεία λειτουργούν με τα καθορισμένα τμήματά τους από το Σεπτέμβρη.

Απαιτούν

  • Να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες όπως διαμορφώθηκαν τα τμήματά τους το Σεπτέμβρη με ευθύνη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος από το νόμο για τον καθορισμό των τμημάτων. Με βάση αυτά έγιναν από το οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (μονίμων, αποσπασμένων, αναπληρωτών).

Απαιτούν

  • Την κάλυψη των κενών με την αναπληρωτών και όχι με την συσσώρευση 27 μαθητών στα τμήματα που είναι σε βάρος της μορφωτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας (αυτή τη διαδικασία ζητήσαμε να λάβει υπόψη του ο περιφερειακός διευθυντής κ. Δοδοντσάκης).

Άλλωστε η θέση του κλάδου είναι γνωστή:

   20 μαθητές ανά τμήμα, 15 μαθητές στα μαθήματα κατεύθυνσης, 10 μαθητές στα εργαστήρια.

 

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, προς την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δ.Ε Μαγνησίας.

Την ερώτηση συνυπογράφουν ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α   Νίκος Φίλης και η αν. τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Μερόπη Τζούφη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής, με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, στη εκκρεμούν 25 προσλήψεις καθηγητών, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως Φυσικής και Χημείας στη Γενική Εκπαίδευση και 24 προσλήψεις καθηγητών στην Ειδική Αγωγή.

Επίσης, δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη λειτουργία των 10 εγκεκριμένων Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ενώ δεν έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών στην Ειδική Αγωγή.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το θέμα, η δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες, για την κάλυψη των κενών. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες της Μαγνησίας και ως εκ τούτου την καλεί να απαντήσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί για την επίλυση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο σύζυγος στη ΓΑΔΑ - https://t.co/sER6YsXSfh -

"Αλιεύοντας" την είδηση