Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αγώνας για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αγώνας για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αγώνας για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνει ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν, η κυβέρνηση δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για την της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Καθορίζει τις προτεραιότητές της με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, προβάλει μόνο την ατομική ευθύνη  και αναλίσκεται σε επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες και παρεμβάσεις.

Ακόμα και στα μέτρα ατομικής προστασίας κατάφερε τον τραγέλαφο με τις ακατάλληλες μάσκες και τα …παγουρίνο.

Απέρριψε το αίτημα για μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν τεστ, αναγκάζονται να το πληρώσουν «από τη τσέπη τους».

Στον προσδιορισμό και των ευπαθών ομάδων υπάρχει ασάφεια, αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι και τίθενται συνεχώς νέα εμπόδια.

Τη στιγμή που ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν μέτρα ασφαλείας και αποστάσεις, το Υπουργείο αρνείται πεισματικά το χωρισμό των μεγάλων τμημάτων, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στις σχολικές μονάδες.

Στη Μαγνησία με βάση τα τελευταία στοιχεία από το το 64% των τμημάτων των , το 66% των τμημάτων των Γυμνασίων και το 45% των τμημάτων των έχουν πάνω από 20 μαθητές και συνεχίζουν να υπάρχουν 11 τμήματα με 27 μαθητές.

Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες και δεν έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τις των μαθητών.

Ακόμα και με αυτά τα πολυπληθή τμήματα, μετά και τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, υπάρχουν περίπου 50 εκπαιδευτικών εκτός των κενών στο Μουσικό Σχολείο, που καλύφθηκαν σε πολύ μικρό βαθμό.

Τα στοιχεία αυτά τα γνωρίζει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά ούτε καν τα ανέφερε, όταν έσπευσε να μιλήσει για τις «υγειονομικές βόμβες» των καταλήψεων.

Ο λαϊκισμός και η τρομοκράτηση όμως, ειδικά όταν αποκρύπτεται ο συνωστισμός σε 25άρια και 27άρια τμήματα, τα προβλήματα στην   και τα γενικότερα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων είναι υποκριτικός και μπορεί, όπως και η βία, να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους να συνδράμουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία των μαθητών.

Απαιτούν:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα μέχρι 15, ανάλογα και με το μέγεθος της αίθουσας.
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων
  • Μαζικά δωρεάν τεστ κορωναϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών. Υποστηρίζουν το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για εφοδιασμό του Νοσοκομείου με μοριακό αναλυτή εξετάσεων για κορωναϊό.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς - https://t.co/YzWLFp5H9h -

  • Κορωνοϊός: 1.829 κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι - https://t.co/bxRvCLzYtR -

  • Τον ιστορικό ναό Αγίου Δημητρίου Ψηλώματας αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/ZfOPGm5qpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση