Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
Έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Φετινό θέμα: «Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό»

Θέματα συνς των σχολείων και του σωματείου ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου ‘' σε επίπεδο πολιτισμού, καθώς και οι βάσεις για τη δεύτερη ική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή φέτος τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Σωκράτης Σαβελίδης στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  με την πρόεδρο του Σωματείου ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Σούλα Μπαρτζιώκα.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο του συλλόγου  Γιώργος Χάρλας και η Σοφία  Κανταράκη υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα συνς των σχολείων και του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου», σε επίπεδο πολιτισμού.

Πραγματοποιήθηκε παράλληλα και ο απολογισμός της εξαιρετικά πετυχημένης δράσης, η οποία έγινε την περασμένη σχετικά με την έκθεση μαθητικής φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας της Μαγνησίας», την οποία διοργάνωσαν, το σωματείο ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων'', η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δια των υπεύθυνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Τεχνικό .

Στη νέα έκθεση γονείς και εκπαιδευτικοί

 Στο μεταξύ, τέθηκαν οι βάσεις για την φετινή διοργάνωση ( 2018-2019) η οποία αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, δεδομένου όπως προτάθηκε από την πρόεδρο Σούλα  Μπαρτζιώκα, παράλληλα με τους μαθητές, θα συμμετέχουν και γονείς, μετά από συνεργασία και συνεννόηση με την και τον πρόεδρο Ηλία Κουτσερή καθώς και εκπαιδευτικοί.

Αποφασίστηκε, σε επόμενη κοινή συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συνδιοργανωτές,  δηλαδή  «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δια των υπεύθυνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Τεχνικό , να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της μαθητικής έκθεσης φωτογραφίας.

Σύμφωνα με τους έχοντες την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρόκειται για μια δράση, η οποία θα αποτελέσει γεγονός πολιτισμού στην πόλη, με εξαιρετικά οφέλη , πρωτίστως για τους μαθητές.

Μέσα από την φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη,  μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικοί  θα προσεγγίσουν και θα γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

 Το φετινό θέμα

Το φετινό θέμα το οποίο πρότεινε το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και ανακοίνωσε η πρόεδρος  είναι : «Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό», θέμα το οποίο ενθουσίασε τον διευθυντή εκπαίδευσης και τους συνεργάτες του.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση