Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Αισθητικής της Γ΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας
Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Αισθητικής της Γ΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Αισθητικής της Γ΄τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν.Ιωνίας

 

Την Παρασκευή 18/3/2022 το τμήμα Αισθητικής του 1ου Ν.Ιωνίας  επισκέφθηκε το κέντρο Ονυχος ” ONYXX ” όπου  πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον χώρο.

Οι μαθήτριες του τμήματος  ξεναγήθηκαν στους χώρους και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε  επίδειξη
διαφόρων τεχνικών ονυχος  από τις υπεύθυνες του κέντρου.

 

Ομιλία για την στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στις 14 Μαρτίου οι μαθητές του 1ου Ν. Ιωνίας ς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ομιλία του επίκουρου κΚαθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας  Γεώργιου Σταμπουλή, με θέμα τη νεανική .

Ήταν μεγάλη τιμή για το σχολείο μας που ο κ. Σταμπουλής αποδέχτηκε την πρόσκληση και μίλησε στους μαθητές για την νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και για την αξία της ομαδικής εργασίας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διάλεξή του και κυρίως με το βιωματικό τρόπο προσέγγισης του θέματος.

Τους ζητήθηκε να χωριστούν και να συνεργαστούν ανά ομάδες με σκοπό τη δημιουργία της ψηλότερης πρωτότυπης κατασκευής (Marshmallow Challenge) με απλά υλικά.

Η εύρεση λύσης σε περιορισμένο χρόνο αποτέλεσε πρόκληση για και μαθητές αλλά και μία ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση. Νικήτρια ομάδα υπήρξε αλλά εν τέλει όλοι αποκόμισαν σημαντική εμπειρία για τη σημασία της δημιουργικής σκέψης, της συνεργασίας και της ομάδας σε μία καινοτόμο ιδέα.

Η διοίκηση του σχολείου κι ο σύλλογος των εκπαιδευτικών τον ευχαριστεί θερμά με την ευχή να υπάρξουν κι άλλες μελλοντικές συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο της πόλης μας.

Η ομιλία έγινε με αφορμή το Erasmus KA2 του σχολείου μας «CREDI» – Από τη δημιουργική Ιδέα, στη Δημιουργική Επιχειρηματικότητα – και πραγματοποιήθηκε στο μικρό αμφιθέατρο του σχολείου μας με την ευθύνη των καθηγητών Δ. Κλένδρου και Λ. Πλαβού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση