Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι

Η εκπιδευτική εκδρομή του 6ου ΓΕΛ Βόλου στην όμορφη Ρουμνία με αφορμή την πρόσκληση του ελληνικού σχολείου “Αθηνά” που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ,το όμορφο έφτασε στο τέλος της . Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι αναμνήσεις όμως των όσων ζήσαμε θα μείνουν χαραγμένες στις καρδιές μας!

Το πάρκο του Βασιλέως Μιχαήλ Ι της Ρουμανίας,Herastrau, η επαφή με την ελληνική ομογένεια ,αλλά και άλλα ελληνικά σχολεία που επισκέφτηκαν το ίδιο σχολείο με εμάς, η εκδρομή στην Τρανσυλβανία,το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου, ο πύργος του κόμη Δράκουλα – κατά κόσμον Βλάντ Γ Τσέπες- -,κάστρο Μπράν, η Σινάια  με το μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης και η πανέμορφη πόλη Μπρασόβ με έντονα γερμανικά και ουγγρικά στοιχεία,το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigori Antipa,η κατοικία του δικτάτορα Τσαουσέσκου,το Πατριαρχείο και η Παλιά καθώς και το ίδιο το Βουκουρέστι που διατηρεί πολλά κτίρια σε ρυθμό όκ και νεοκλασικά τους μάγεψαν.

Τα οφέλη πολλαπλά τέτοιων εκδρομών: Ανάμεσα σε αυτά το ότι τα μαθαίνουν να γίνονται του κόσμου, να συνυπάρχουν, να ανεξαρτητοποιούνται, να βοηθούν το ένα το άλλο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες ,να γνωρίζουν νέα ήθη, νέους πολιτισμούς, να γεμίζει το μυαλό και η ψυχή τους με εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για μία !Εντύπωση προκάλεσε  σε όλους η ευσέβεια και η ευλάβεια των ορθόδοξων Ρουμάνων, οι φαρδιές λεωφόροι, η καθαριότητα της πόλης  και ο σεβασμός στην ομoρφιά και την των κτιρίων.

Στην επιστροφή εντύπωση έκανε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας με τα επιβλητικά του κτίρια, που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απλώς μία ευκαιρία να περάσουμε καλά. Είναι πάνω από όλα εμπειρίες ς, ευκαιρίες γνωριμίας πολιτισμών άλλων λαών και πάνω από όλα μάθημα πολυπολιτισμικότητας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση