Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 6ου ΓΕΛ Βόλου στο Βουκουρέστι

Η εκπαιδευτική εκδρομή του 6ου ΓΕΛ στην όμορφη Ρουμανία με αφορμή την πρόσκληση του ελληνικού σχολείου “Αθηνά” που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ,το όμορφο Βουκουρέστι έφτασε στο τέλος της . Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι αναμνήσεις όμως των όσων ζήσαμε θα μείνουν χαραγμένες στις καρδιές μας!

Το πάρκο του Βασιλέως Μιχαήλ Ι της Ρουμανίας,Herastrau, η επαφή με την ελληνική ομογένεια ,αλλά και άλλα ελληνικά σχολεία που επισκέφτηκαν το ίδιο σχολείο με εμάς, η εκδρομή στην Τρανσυλβανία,το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου, ο πύργος του κόμη Δράκουλα – κατά κόσμον Βλάντ Τσέπες- -,κάστρο Μπράν, η Σινάια  με το μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης και η πανέμορφη πόλη Μπρασόβ με έντονα γερμανικά και ουγγρικά στοιχεία,το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigori Antipa,η κατοικία του δικτάτορα Τσαουσέσκου,το Πατριαρχείο και η Παλιά Βουλή καθώς και το ίδιο το Βουκουρέστι που διατηρεί πολλά κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και νεοκλασικά τους μάγεψαν.

Τα οφέλη πολλαπλά τέτοιων εκδρομών: Ανάμεσα σε αυτά το ότι τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται πολίτες του κόσμου, να συνυπάρχουν, να ανεξαρτητοποιούνται, να βοηθούν το ένα το άλλο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες ,να γνωρίζουν νέα ήθη, νέους πολιτισμούς, να γεμίζει το μυαλό και η ψυχή τους με εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για μία ζωή !Εντύπωση προκάλεσε  σε όλους η ευσέβεια και η ευλάβεια των ορθόδοξων Ρουμάνων, οι φαρδιές λεωφόροι, η της πόλης  και ο σεβασμός στην ομoρφιά και την αισθητική των κτιρίων.

Στην επιστροφή εντύπωση έκανε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας με τα επιβλητικά του κτίρια, που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απλώς μία ευκαιρία να περάσουμε καλά. Είναι πάνω από όλα εμπειρίες ζωής, ευκαιρίες γνωριμίας πολιτισμών άλλων λαών και πάνω από όλα μάθημα πολυπολιτισμικότητας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση