Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαίδευση MindUP στη Σκιάθο  
Εκπαίδευση MindUP στη Σκιάθο  

Εκπαίδευση MindUP στη Σκιάθο  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», ο Δήμος Σκιάθου και το διεθνές Ίδρυμα Goldie Hawn παρουσιάζουν στη Σκιάθο το πρόγραμμα MindUP, με το οποίο η Σκιάθος θα πρωταγωνιστήσει σε εθνικό επίπεδο.

Το MindUp, είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης και αφορά ηλικιών 3-11 χρονών, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, τόσο στο σχολείο όσο και στην προσωπική τους .

H δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου 2020 (9:00 – 16:30) και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης και του νησιού. Θα φιλοξενηθεί στο Σκιάθου και χαίρει την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Οι ειδικοί σύμβουλοι MindUP Julia Organ και Uz Azfal θα συντονίσoυν την ημέρα εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα, με επί τόπου μετάφραση από τη Σκιαθίτισσα Ρεβέκκα Νικολαΐδη για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής και τη μέγιστη αποδοτικότητα του προγράμματος.

Η εφαρμογή του προγράμματος MindUp στη Σκιάθο θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα, μετατρέποντας το νησί σε «MindUp island», κατά τα λεγόμενα της Goldie Hawn. Το Ίδρυμα Goldie Hawn ελπίζει αυτή να είναι η πρώτη από πολλές ακόμα MindUP εκπαιδεύσεις για σχολεία στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 17 χρόνια, η MindUP διδάσκει για το μυαλό τους, παρέχοντάς τους πολύτιμα εργαλεία για τη βελτίωση της ψυχικής τους ικανότητας και ευεξίας. Με βάση τη νευροεπιστήμη, το MindUP διδάσκει στα παιδιά τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να ρυθμίσουν το άγχος και τα συναισθήματά τους, να διαμορφώσουν θετικές και να ενεργήσουν με καλοσύνη και συμπόνια.

Tο MindUP έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία ανά τον κόσμο, όλα με πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις και προγράμματα σπουδών χωρίς πρόβλημα εφαρμογής, προσεγγίζοντας πάνω από 6 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα καλύτερα τεκμηριωμένα προγράμματα που σχετίζονται με την ψυχική των παιδιών.

Η Goldie Hawn δηλώνει: «Είμαι ενθουσιασμένη που το MindUP θα διδαχθεί στην αγαπημένη μου Σκιάθο. Ήταν ένα όνειρο της δικής μου εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ο νέος μας δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» το έκανε δυνατό. Έχουν το καλύτερο ενδιαφέρον των παιδιών της Σκιάθου, την ψυχική τους και την να ανθίσουν στο σχολείο και στη . Πολλή και ευλογία σε όλους σας».

Επισκεφτείτε το σύνδεσμο www.mindup.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα MindUP, The Goldie Hawn Foundation, με έδρα το Λονδίνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση